"Leptiri" otvorili Ljetno Art-kino

"Leptiri" otvorili Ljetno Art-kino

Prva večer Ljetnog Art-kina: ispunjeno do posljednjeg mjesta (Foto: Art-kino)

Pobjednik Filmskog festivala Sundance, film "Leptiri" premijerno je u Rijeci prikazan na otvorenju Ljetnog Art-kina. Program filmova na otvorenom trajat će sve do kraja srpnja. Projekcije počinju u 21:30 sati.

Ljetno Art-kino nalazi se u dvorištu Samostana Gospe Lurdske, a u njega se ulazi kroz Art-kino. 

Tijekom vikenda publiku očekuju još dva filma u mediteranskom duhu. Prvi je španjolska povijesna drama iz 19. stoljeća "Div" o dva brata. Jedan je iznimno visok pa se odlučuju na život u svijetu cirkusa i uličnih zabavljača, nadajući se da je to lakše od rada u poljoprivredi.

U nedjelju, 17. lipnja bit će prikazana talijanska romantična drama "Skrivena boja stvari" o slijepoj osteopatkinji Emmi i njezinom klijentu kojeg fascinira blaga i neobična osobnost liječnice te razvijaju neočekivan i nekonvencionalan odnos.

Neki od filmova na repertoaru u sljedeća dva tjedna su talijanski: "Ciambra", film koji s brutalnom autentičnošću prikazuje odrastanje 14-godišnjeg Pia u romskoj zajednici u Kalabriji, "Sicilijanska bajka", film koji maestralno ujedinjuje politički komentar s bajkovitim elementima fantastike i ljubavnom pričom. A na programu je i uspješna SF drama Joachima Triera "Thelma".

Zatim "Gnjev mirnog čovjeka", žanrovska studija o španjolskom mačizmu, Ciklus španjolskog filma koji uključuje pomalo zastrašujući kultni film "Slatko spavaj" o zlokobnoj opsjednutosti portira stanarkom zgrade u kojoj radi te misteriozni krimić poznatog španjolskog redatelja Alejandra Amenábara, "Tezu".

Na Ljetnom Art-kinu će, 27. lipnja, biti prikazan možda najljepši film o ljetu ikad snimljen, senzualni film Ingmara Bergmana "Ljeto s Monikom"

U program Ljetnog Art-kina zavirite u nastavku ili provjerite ovdje:

Komentari