''Liburnijom'' i ove godine od Rijeke do Dubrovnika

''Liburnijom'' i ove godine od Rijeke do Dubrovnika

Foto: Jadrolinija

Unatoč nerentabilnosti i gubitku potpora brod "Liburnija" i ove će godine od 1. lipnja do 30. rujna prevoziti putnike i vozila od Rijeke do Dubrovnika. Jadrolinija je uvrstila dužobalnu liniju u red plovidbe za ovogodišnju sezonu i kreće s prodajom karata na internetu.

Liburnija će ploviti dva puta tjedno, s polascima iz Rijeke ponedjeljkom i petkom, a iz Dubrovnika četvrtkom i nedjeljom. Model financiranja linije pronađen je u dogovoru s gradovima čije luke tiče te nešto skupljim palubnim kartama.

U Jadroliniji smatraju da je dužobalna linija zbog tradicije i jedinstvenog ugođaja putovanja prepoznatljiv brend na tržištu emitivnih turističkih zemalja. Po njihovim podacima, prošle godine dužobalnom je linijom prevezeno 41.100 putnika i 6.830 vozila. Radi održavanja linije održan je niz sastanaka Jadrolinije i predstavnika gradova Splita, Rijeke, Dubrovnika, Korčule, Hvara i Starog Grada, te županija Primorsko-goranske, Splitsko-dalmatinske, Dubrovačko-neretvanske i općine Mljet. U Jadroliniji drže da bi smanjenje ili izostanak Liburnijinog prometa sigurno imao negativan učinak na turističke prihode gradova i mjesta koje linija dotiče. Naglašavaju da će njeno održavanje osigurati punu zaposlenost i realizirati plan zapošljavanja Jadrolinije za ovogodišnju sezonu. 

Brod Liburnija na prvu ovosezonsku plovidbu isplovit će u ponedjeljak 2. lipnja, a više o svemu Branka Malnar doznala je u razgovoru s predsjednikom uprave Jadrolinije Alanom Klancem: 

Komentari