Liječnici bliže pacijentima: specijalisti KBC-a na Vežici i Zametu

Liječnici bliže pacijentima: specijalisti KBC-a na Vežici i Zametu

Foto: Pixsell

Specijalistički liječnički pregled Riječani od danas mogu obaviti i u ambulantama Doma zdravlja na Vežici i Zametu. Takve ambulante riječki KBC planira otvoriti i na otocima te u Gorskom kotaru.

Od danas rade dislocirane ambulante Kliničkoga bolničkog centra Rijeka u makrocentrima Doma zdravlja na Vežici i Zametu. Specijalisti dermatolozi, reumatolozi, specijalisti nuklearne medicine, hematolozi, psihijatri, urolozi, onkolozi, nefrolozi, endokrinolozi i neurolozi - pregledavat će pacijente svakim radnim danom i izvan bolnice.

U ambulante na Zametu i Vežici pacijenti dolaze uz uputnicu obiteljskoga liječnika, koji ih na pregled treba naručiti unaprijed. Dislocirane specijalističke ambulante KBC-a Rijeka radit će ujutro od 7:30 do 12:30 ili poslijepodne od 15 do 20 sati. Nakon pregleda liječnik specijalist odlučit će treba li bolesnik daljnje preglede u bolnici ili će mu samo prepisati potrebnu terapiju. 

Sanacijski upravitelj riječkog KBC-a Davor Štimac kaže da specijalističke ambulante namjeravaju s vremenom otvoriti i na otocima, te u Gorskom kotaru, kako bi se približili pacijentima, u prvom redu starijim osobama i onima koji ne žive u gradu.

Poslušajte Štimčevu izjavu i provjerite raspored rada specijalističkih ambulanti na Zametu i Vežici:

Štimac: Želimo doći bliže pacijentima, pripremila Biserka Belić

Komentari