Liječnici (ne) kuvertiraju otkaze

Liječnici (ne) kuvertiraju otkaze

Liječnici štrajkaju već 56 dana (Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL)

Liječnici u Hrvatskoj štrajkaju već gotovo dva mjeseca, a danas je možda dogovoren novi kolektivni ugovor o kojem će se razgovarati u četvrtak, do kada je zaustavljeno kuvertiranje liječničkih otkaza.

I danas, 56. dana štrajka liječnika, nastavljeni su pregovori sindikata u zdravstvu i ministra zdravlja Rajka Ostojića o kolektivnom ugovoru. Iako je predsjednik Liječničkoga sindikata Ivica Babić najavio kuvertiranje liječničkih otkaza dogovorenog na izvanrednoj Skupštini sindikata, nakon današnje runde pregovora rekao je da se čeka čistopis novoga kolektivnog ugovora, nakon čega će se odlučiti o daljnjim akcijama na terenu.

Za sutra je predviđena stanka u pregovorima kako bi sindikalci razmotrili predloženi tekst. Nastavak pregovora je u četvrtak u 10 sati, kada Babić očekuje i parafiranje ugovora. Predsjednica Samostalnog sindikata u zdravstvu Spomenka Avberšek glavnim je krivcem za dužinu štrajka proglasila ministra zdravlja koji je tu agoniju trebao davno završiti.

Kuvertiranje otkaza je akcija koja mora biti dobro pripremljena jer mora biti dovoljno zainteresiranih, inače nema smisla, rekao nam je povjerenik županijske podružnice Liječničkog sindikata u riječkom KBC-u Igor Barković i naglasio kako je riječ o tome da veliki broj liječnika želi otići iz Hrvatske.

Poslušajte izjave Ivice Babića i Spomenke Avberšek te Igora Barkovića:

Komentari