Linićeva izjava zasjenila županijsku konvenciju SDP-a

Linićeva izjava zasjenila županijsku konvenciju SDP-a

Najava Slavka Linića o izlasku na izbore s nezavisnom listom zasjenila konvenciju SDP-a u Rijeci (Foto: Patrik Macek / Pixsell)

Dok je u Rijeci održana tematska konvencija SDP-a Primorsko-goranske županije kojom obilježavaju ulazak u treće desetljeće postojanja, glavna, kažu mnogi sudionici, iz medija nametnuta tema, bio je Slavko Linić. On je u izjavi za HTV najavio izlazak na parlamentarne izbore sa svojom neovisnom listom.

20141214_110211.jpg  Konvencija SDP-a na Sušaku (Foto: Lea Domijan Fišter)

Treće desetljeće Županijskog SDP-a tema je stranačke konvencije što je održana u Rijeci. Na konvenciju su došli i potpredsjednik SDP-a Hrvatske Rajko Ostojić, član glavnog odbora Tonino Picula te član predsjedništva Mirando Mrsić i brojni drugi gosti.

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranske organizacije stranke Zlatko Komadina poručio je da je SDP-u potreban novi smjer i nove politike, a smatra kako će rezultati predsjedničkih izbora pokazati da ''Hrvatska diše ulijevo''. SDP-u je potreban novi smjer i nove politike, rekao je Komadina na konvenciji. 

Čestitarsko ozračje, uz podjelu priznanja članovima županijskoga SDP-a koji više nisu na funkcijama, a poruke svih govornika s pozornice nosile su zajednički nazivnik: moramo ostati zajedno i očuvati socijaldemokratsku ideju.

U kuloarima Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku gdje je održana konvencija  novinari su opsjedali visoke dužnosnike SDP-a da prokomentiraju najavu Slavka Linića, koju je potvrdio u telefonskom razgovoru za HRT, da će se na parlamentarnim izborima suprotstaviti bivšoj stranci - svojom lijevom alternativom. Poručio je da ne želi Rijeku prepustiti SDP-u i kolegama koji su ga izbacili iz stranke.

SDP-ovci uglavnom za Linićevu najavu ne znaju, ali ih ne čudi. Poslušajte izjave Slavka Linića, a zatim i Vojka Obersnela, Linićeva bliskog prijatelja Luku Denonu, Zlatka Komadinu:

Komentari