Ljetna škola o jednakosti i građanstvu

Ljetna škola o jednakosti i građanstvu

Filozofski fakultet domaćin je Ljetne škole (Foto: Moja Rijeka)

Sveučilište u Rijeci ove će godine biti domaćin Ljetnoj školi "Equality and Citizenship"(Jednakost i građanstvo) od 30.lipnja do 5.srpnja u Kampusu na Trsatu. Škola je namijenjena polaznicima doktorskih i poslijedoktorskih studija iz nekoliko europskih zemalja.

Gosti predavači, stručnjaci u području filozofije politike, stižu iz SAD-a i Europe, a niz tema obuhvatit će probleme demokracije, migracija i imigracija u svjetlu svjetske globalne krize, ali i kako u današnje vrijeme donositi dobre odluke.

Trojica ključnih predavača su Thomas Christiano sa Sveučilišta u Arizoni, David Miller s Oxforda i Andrew Williams sa Sveučilišta u Barceloni, ističe prorektorica za studije i studente Filozofskog fakulteta Snježana Prijić Samaržija, a studenti dolaze iz Italije, Austrije, Njemačke, Turske, Slovenije, Srbije i Hrvatske

U organizaciji Ljetne škole sudjeluju Elvio Baccarini s Filzofskog fakulteta, Ivan Cerovac te prorektorica za studije i studente Filozofskog fakulteta Snježana Prijić SamaržijaPoslušajte što nam je prorektorica rekla o Ljetnoj školi:

Komentari