Ljetno Art-kino na svježem zraku - u dvorištu kapucinskog samostana

Ljetno Art-kino na svježem zraku - u dvorištu kapucinskog samostana Ljetno Art-kino na svježem zraku - u dvorištu kapucinskog samostana
Iz filma o Janis Joplin koji otvara Ljetno Art-kino (Foto: Art-kino Croatia) Iz filma o Janis Joplin koji otvara Ljetno Art-kino (Foto: Art-kino Croatia)

Prošloga ljeta puno gledalište - bit će i ovoga! (Foto: Art-kino Croatia)

Filmove pod zvijezdama i ovoga ljeta, svake večeri, sve do posljednjega dana srpnja, nudi riječko Art-kino Croatia. Ljetno Art-kino večeras u 21:30 otvara glazbeno-biografski dokumentarac o Janis Joplin "Janis: Little Girl Blue".

Biografski dokumentarac redateljice Amy Berg prožet je arhivskim snimkama i intervjuima s legendarnom Janis Joplin, njezinim bendom, prijateljima, bivšim ljubavnicima, članovima obitelji i sestrom Laurom. Lajtmotiv filma čine isječci iz iskrenih osobnih pisama koje je Joplin pisala roditeljima i voljenima, a naratorica je pjevačica Cat Power.

Od 18. lipnja do 31. srpnja svake večeri u 21:30 prikazuje se po jedan film u skrovitom dvorištu kapucinskog samostana do kojeg se dolazi prolaskom kroz Art-kino Croatia. Na taj način i ovoga ljeta kino seli na zrak, nadajmo se pod zvijezde, a ne pod oblake.

Nova sezona Ljetnog Art-kina donosi najgledanije i najbolje ocijenjene filmove protekle sezone, gostovanje Festivala mediteranskog filma Split te Motovun Film Festivala kao i najnovije europske i svjetske filmske uspješnice. Uz "klasični" ljetni program, Art-kino će održati i još tri programa na drugim gradskim lokacijama.

Već idućeg četvrtka, 23. lipnja, povodom Dana antifašističke borbe prikazujemo Salò ili 120 dana Sodome Piera Paola Pasolinija na terasi Guvernerove palače. Nastavak suradnje s Animafestom Zagreb vodi nas na Vlačićev trg, uz Samovar bar, i program animiranih glazbenih spotova Kino za uši.

U suradnji s Motovun Film Festivalom, Riječani i Riječanke će moći pogledati Amarcord Federica Fellinija na, zasad, tajnoj lokaciji kao dio programa Skriveno kino. Detalje o programu možete pronaći na internetskoj stranici Art-kina Croatia.

Komentari