Ljetovanje na Lošinju za male Vukovarce i Riječane s cerebralnom paralizom

Ljetovanje na Lošinju za male Vukovarce i Riječane s cerebralnom paralizom Ljetovanje na Lošinju za male Vukovarce i Riječane s cerebralnom paralizom
Foto: PGŽ Foto: PGŽ

Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka

Primorsko-goranska županija i ove će godine omogućiti sedmodnevni boravak u Velom Lošinju za 150 djece iz Vukovara i 50 djece iz Rijeke koja boluju od cerebralne paralize, o čemu je danas potpisan ugovor o financiranju.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina potpisao je ugovor o financiranju  s ravnateljicom Lječilišta Veli Lošinj Renatom Žugić. Županiju to godišnje košta 220 tisuća kuna, ali to je samo nastavak suradnje i pomoći Vukovaru, rekao je Komadina i dodao kako je prije pet godina program boravka djece proširen i na članove riječke Udruge osoba s cerebralnom i dječijom paralizom.

Dvjestotinjak djece tako će, tijekom ljetnih mjeseci, boraviti u Velom Lošinju, gdje će im se pružati i medicinska skrb. Prema riječima ravnateljice Lječilišta, nakon detaljnoga inicijalnog pregleda djeci se određuju svakodnevne aktivnosti: vježbe disanja, šetnja, plivanje i drugo, sve pod nadzorom roditelja i liječnika. Poslušajte izjavu Renate Žugić:

Komentari