Gradonačelnik primio riječke profesore dobitnike Nagrade Ivan Filipović

Gradonačelnik primio riječke profesore dobitnike Nagrade Ivan Filipović

Patricija Nikolaurs i Branko Rafajac na prijemu u Salonu Grada Rijeke (Foto: Josip Krmptić / HRT - Radio Rijeka)

Patriciju Nikolaus, profesoricu fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci, i umirovljenog profesora riječkoga Filozofskog fakulteta Branka Rafajca, dobitnike državne Nagrade Ivan Filipović, danas je primio gradonačelnik Vojko Obersnel.

Uz još jedan početak nove školske godine, u Salonu Grada Rijeke su gradonačelnik Vojko Obersnel, njegov zamjenik Marko Filipović te pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Sanda Sušanj primili dobitnike Nagrade Ivan Filipović za 2018. godinu.

Godišnju nagradu u području srednjega školstva zaslužila je profesorica fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića u Rijeci Patricija Nikolaus, dok je dobitnik Nagrade za životno djelo profesor emeritus Sveučilišta u Rijeci i umirovljeni profesor Filozofskoga fakulteta Branko Rafajac

"Sam čovjek ne može ništa, sve je u ekipi koja te okružuje, i svi su oni zaslužni za ovu nagradu, i nije rijetkost nego je gotovo pravilo da su nam upravo učenici najbolji motivatori za odličan rad", rekli su dobitnici državne nagrade. Branko Rafajac cijeli je radni vijek proveo u Rijeci i gradu je zahvalan na svemu što mu je dala, dok Patricija Nikolaus svoj uspjeh temelji na učenicima željnim znanja.

Obje su nagrade, rekao je na prijemu riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, potrvda kontinuiteta odličnoga rada u našim srednjim školama, ali i na Sveučilištu, bez obzira što uspjehe ne prati i adekvatno novčano nagrađivanje.

Na prijemu su tako svi zadovoljni: vodeći ljudi Grada jer kontinuitet nagrađenih iz grada koji teče ne prestaje, a nagrađeni jer ih je Grad prepoznao i cijeni ono što godinama rade s puno ljubavi i malo novaca. Na lijepom uspjehu čestitao im je i Josip Krmpotić – poslušajte:

Nagrade Ivan Filipović, pripremio Josip Krmpotić

Komentari