Komedija "Jel' tako, Zorane?" dolazi nasmijati Riječane

Komedija "Jel' tako, Zorane?" dolazi nasmijati Riječane

Foto: Kazalište Moruzgva

Kazalište Moruzgva ponovno gostuje u Rijeci, ovoga puta sa svojom najnovijom predstavom nastalom u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika. Riječ je o komediji "Jel’ tako, Zorane?", obiteljskoj priči, koju ćete moći pogledati u HKD-u na Sušaku danas u 20 sati.

Obitelj, koju portretiraju Vedran Mlikota, Barbara Nola, Ivan Čuić, Petra Svrtan i Iva Kraljević, nosi se s netom učinjenim sramotnim činom. Sramotan čin možda bi ostao i skriven, možda čak ni odseljene kćeri ne bi za njega znale, da netko mobitelom nije snimio njihovog brata kako se gologuz na plaži nagurava s dva golobrada mladića druge nacionalnosti.

Taj čin ovoj obitelji ne ostavlja puno manevarskog prostora nego traži od njih da se okupe, zbiju u kuću i pokušaju sanirati svježu ranu. Otkrivaju se trajni međugeneracijski sukobi, traume, očekivanja, skrivanja, ali i posve organska potreba jednih za drugima. Uz taj kontrast značajan je i onaj kojeg donosi nesklad suvremenog života i tradicionalne obitelji, potrebe za osobnom izgradnjom i čežnje za pripadnošću. Sve to dvije kćeri, zet, otac i majka donose u jednu kuhinju s blagovaonicom i dnevnim boravkom, zatvoreni kao u ekspres loncu.

Ulaznice po cijeni od 80 kn moguće je kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a. Za ulazak u dvoranu potrebna je COVID potvrda. O predstavi smo razgovarali s glumcem Vedranom Mlikotom, poslušajte:

Jel' tako, Zorane?, pripremio Albert Petrović

Komentari