Otvara se zatvoreni dio tržnice, a ribari se spremaju na more

Otvara se zatvoreni dio tržnice, a ribari se spremaju na more

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Stabilno kretanje krtivulje novooboljelih od korona virusa u Hrvatskoj te stabilno stanje bez novooboljelih u Primorsko-goranskoj županiji omogućava dijelomičnu normalizaciju života, ali samo uz pridržavanje preporučenih mjera zaštite.

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske ponovno je dozvoljen rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica koje prodaju prehrambene proizvode, higijenske potrepštine te poljoprivrednim trgovinama i onima koje prodaju hranu za životinje. Sukladno tome, otvaraju se zatvoreni objekti na riječkim tržnicama kojima upravlja Rijeka plus, priopćeno je iz riječke gradske uprave.

Zatvoreni objekti Centralne tržnice, Tržnice Brajda i Tržnice Zamet, od subote 28. ožujka rade prema redovnom radom vremenu zatvorenih objekata na tržnicama kojima upravlja Rijeka plus. Upravo će Rijeka plus na tržnicama osigurati djelatnike koji će prevenirati stvaranje gužvi, a jasne upute o pravilima ponašanja za kupce i prodavače bit će istaknute na svim ulazima i na vidljivim mjestima u prodavaonicama.

Na ulazima će biti punktovi s dezinfekcijskim sredstvima za ruke za korisnike. Primjenjivat će se mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja i dezinficiranja svih prostora.

Mole se svi kupci i zakupci da se strogo pridržavaju svih propisanih higijensko - sanitarnih mjera te da poštuju sve naputke djelatnika Rijeka plusa koji će kontrolirati provođenje mjera zaštite i samozaštite, stoji u priopćenju.

Radit će i ribarnica, a ribari se spremaju za izlazak na more, rekao je ribar Ivo Boćina, poslušajte:

Ivo Boćina: ribariti se mora, pripremila Branka Malnar

Komentari