"Prava komedija" premijerno u Zajcu: deset 10-minutnih predstava 10 autora

"Prava komedija" premijerno u Zajcu: deset 10-minutnih predstava 10 autora "Prava komedija" premijerno u Zajcu: deset 10-minutnih predstava 10 autora
Intendant Marin Blažević i suradnici na presici(Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka) Intendant Marin Blažević i suradnici na presici(Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Iz jedne od deset predstava (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Što je pojam prave komedije, vječno je pitanje - ali i naslov premijerne predstave Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, koja će biti izvedena u večeras u 19:30 sati na velikoj sceni kazališta.

Niz od deset desetominutnih predstava desetero različitih redatelja koji će mjesta zamijeniti redateljskim i glumačkim, donose novi pogled na kazališnu formu komedije, oplemenjenu individualnošću svakog pojedinog autora.

Srž predstave je "iritacija" između Novog lista, točnije kritičarke Kim Cuculić i Hrvatske drame HNK Zajca oko predstave. Kako su u tom trenutku glumci ušli u prostor medija, tako će na premijeri na daske stati novinarka Kim Cuculić.

Koncept predstave nose Marin Blažević i Renata Carola Gatica, na daske će stati i Kim Cuculić, a među redateljima su još i Olja Lozica, Jelena Lopatić i drugi.

S Renatom, Kim, Oljom i Jelenom razgovarala je Olivera Vinković, a na kraju poslušajte kratak ulomak jedne od deset desetominutnih predstava jednog od desetero autora:

Prava komedija, pripremila Olivera Vinković

Komentari