Preživjela pronađena žena 57-godišnja je državljanka Slovačke

Preživjela pronađena žena 57-godišnja je državljanka Slovačke

Foto: Pixsell

U suradnji s građanima i medijima policijski službenici Policijske postaje Krk, Službe općeg kriminaliteta i Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave primorsko-goranske prikupili su saznanja koja su rezultirala utvrđivanjem identiteta žene pronađene na otoku Krku.

Utvrđeno je kako je riječ o 57-godišnjoj državljanki Slovačke. Od objave fotografija policija je putem elektroničke pošte zaprimila više desetaka dojava građana iz zemlje i inozemstva, kako iz zemalja Europske unije, tako i iz drugih zemalja, koji su dostavom fotografija ili drugih informacija željeli pomoći policiji u utvrđivanju identiteta pronađene žene. 

Provjere u bazama otisaka prstiju hrvatske policije nisu dovele o utvrđivanja identiteta te je o pronađenoj preživjeloj ženi obaviješten Interpol i zatražena je pomoć stranih policija. Nadalje, prvu od nekoliko dojava koje su dovele do utvrđivanja identiteta pronađene žene, policija je zaprimila 20. rujna, u večernjim satima. 

Budući da je iz dostavljenog proizlazilo da bi pronađena ženska osoba mogla biti državljanka Slovačke, putem međunarodne policijske suradnje zatražena je pomoć slovačke policije. Zahvaljujući dobroj suradnji te cijeneći da se radi o žurnosti vrlo brzo je zaprimljen odgovor slovačke policije, kojim je potvrđeno da je žena putem fotografije prepoznata kao slovačka državljanka, starosti 57 godina.

Policija zahvaljuje na pomoći i suradnji građanima, iz zemlje i inozemstva, domaćim i stranim medijima, kao i kolegama iz Slovačke, koji su pridonijeli utvrđivanju identiteta pronađene žene. Prema dosad utvrđenom, slovačka državljanka boravila je na području Hrvatske kao turistkinja, a policija će i dalje nastaviti s utvrđivanjem okolnosti koje su prethodile njenom dolasku i pronalasku na otoku Krku, na nepristupačnom terenu Dobrinjštine.

U njezinom je traženju putem društevnih mreža sudjelovala i turistička djelatnica te administratorica Facebook grupe "Odmor u Hrvatskoj" Mirjam Kelečić. Poslušajte njenu izjavu: 

Mirjam Kelečić o ovom specifičnom slučaju i potrazi, pripremila Ivana Perić

Komentari