[RECEPT]: Sočna klasika od čokolade pravi je antidepresiv

[RECEPT]: Sočna klasika od čokolade pravi je antidepresiv

Foto ilustracija: Pixsell

Ovoga tjedna naša slastičarka Jasminka Sušanj pripremila nam je Sočnu klasiku. Ovaj kolač je, kako naziv sam i kaže, sočan i klasičan, a takvim ga čini kombinacija čokolade i mnogo kreme. Ovaj kolač pravi je antidepresiv! Recept pronađite u nastavku:

Sastojci:

Za biskvit: 250g brašna, 250g šećera, 100g putra, 2 jaja, 50g kakaa, malo soli, 1 prašak za pecivo, 2.5 dl mlijeka, ribana korica naranče i limuna

Za preljev: 0,5 dl ruma, 1 dl mlijeka

Za kremu: 100g šećera, 3 žutanjka, 150g putra, 50g čokolade, 2 žl. instant kave u prahu, 1 dl vode

Niži pleh obucite u masni papir a pećnicu zagrijte na 180C.

Jaja utucite sa šećerom i solju. Dodajte otopljeni putar, mlijeko, brašno s praškom za pecivo i kakaom te ribanu koricu limuna i naranče. Izlijte smjesu u pleh i pecite na 180C oko 20 min. Za preljev pomješajte rum i mlijeko i dobro, ravnomjerno natopite još vreli, pečeni biskvit.

U međuvremenu skuhajte gusti sirup od 100g šećera i 1dl vode. Mješajući u njega ulupajte 3 žutanjka i 2 žl. instant kave. U gustu ohlađenu smjesu umješajte pjenasti istučeni putar s čokoladom.

Ohlađeni biskvit prerežemo vodoravno. Punimo kremom i preklopimo. Malo kreme ostavimo za dekoraciju i njome premažemo kolač. Sada sljedi hlađenje u frižideru na par sati. Kolač izrežemo na komade po želji, svaki dekoriramo s malo otopljene čokolade i poslužimo. Dobar Vam tek!

Sočna klasika, pripremio Albert Petrović

Komentari