Uključi 3D printer: Creski osnovnoškolci u akciji #studentipomazu

Uključi 3D printer: Creski osnovnoškolci u akciji #studentipomazu Uključi 3D printer: Creski osnovnoškolci u akciji #studentipomazu
Foto: PGŽ Foto: PGŽ

Foto: PGŽ

Osnovna škola Frana Petrića iz Cresa i Primorsko-goranska županija uključile su se u akciju Studentskog zbora Hrvatske #studentipomazu - izradit će vizire za zdravstvene djelatnike na Cresu i Lošinju.

Na školskom 3D printeru printaju nosače za vizire na koje se onda stavlja plastična savitljiva folija koja štiti lice korisnika. Izrada jednog vizira traje četiri sata i u njoj sudjeluju učenici Antonela DunkovićSanja Miočić i Kristian Uremović. Županija će se pobrinuti da materijal za izradu vizira bude plaćen.

Prvu masku namijenili su Senki Stojanović jedinoj epidemiologinji na cresko-lošinjskom području koja danonoćno dežura kako bi zaštitila otočane od koronavirusa.

Iz PGŽ zahvaljuju ravnatelju creske škole Josipu Popeu na inicijativi i organizaciji pomoći, a raduje ih i da se javilo još nekoliko srednjoškolskih ravnatelja s područja županije spremnih pomoći. 

Akcija #studentipomazu pokrenuta je u Splitu početkom tjedna, prvi tako nastali viziri bili su u KBC-u Split, a na početku su u pogonu imali 120 printera u 24 grada u Hrvatskoj što je bilo dovoljno za izradu tisuću vizira dnevno. Potrebe su bitno veće pa više o akciji možete doznati OVDJE.

Komentari