Veliki uspjeh humanitarnog koncerta: prikupljeno više od 130 tisuća kuna

Veliki uspjeh humanitarnog koncerta: prikupljeno više od 130 tisuća kuna

S humanitarnog koncerta (Foto: Foto Kurti)

Humanitarnim koncertom "I ti možeš uljepšati nečije snove", održanom u Centru Zamet 24. listopada, Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić" proslavila je 10. obljetnicu programa "Pripovjedač/ica priča za laku noć – Tete i barbe pričalice" i prikupila veliki iznos za Dječju bolnicu Kantrida.

"Koncert je bio iznimno uspješan, prodane su 2502 ulaznice, pa ovim putem zahvaljujemo svima koji su kupnjom ulaznice po cijeni od 50 kuna sudjelovali u prikupljanju sredstava namijenjenih Zavodu za hematologiju, onkologiju i kliničku genetiku i Zavodu za neurologiju i dječju psihijatriju, Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka", poručuju iz Udruge Portić.

Koncert je organiziran uz pokroviteljstvo Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Mnogobrojni donatori i sponzori, pravne i fizičke osobe pripomogle su organizaciji i provedbi koncerta, te im iz Udruge od srca zahvaljuju, kako u ime Udruge Portić tako i u ime Klinike za pedijatriju kojoj je namijenjen prihod od akcije.

Iznos ukupne donacije, od prodaje ulaznica i donacija fizičkih i pravnih osoba, od 132.000,00 kuna utrošit će se, u dogovoru s Klinikom za pedijatriju, za: nabavku ležajeva za roditelje koji borave uz dijete tijekom boravka u bolnici (za onkologiju i dječju neurologiju), kupovinu didaktičkih igra(čaka), a dio sredstava upotrijebit će se za uređenje i oplemenjivanje čekaonice u prizemlju zgrade Poliklinike, uređenje i oplemenjivanje bolesničkih soba i dnevnog boravka na Zavodu za neurologiju i dječju psihijatriju, opremom i inventarom koji će poboljšati standard boravka roditelja i djece na ovim Zavodima.

Velika zahvala iz Udruge "Portić" ide i svim izvođačima koji su nastupima na koncertu bez naknade honorara uvelike pridonijeli uspjehu humanitarne akcije. Uz sjajnu potporu "kućnog" benda, Olja’zz band, koji je okupio glazbeni producent koncerta Olja Dešić, nastupili su (abecednim redom): Antonela Doko, Boris Štok, Damir Kedžo, Denis & Denis, Iva Gortan, Jonathan, Klapa Kastav (m), Klapa Luka (ž), Koktelsi, Marko Tolja, Mateo Pilat, Mauro Staraj & La Banda, Mia Dimšić, Mia Negovetić, Neno Belan & Fiumens, Opća Opasnost, The Frajle, The Siids i Whiteheads.

Komentari