Lošinjski aerodrom proširivat će se nakon sljedeće turističke sezone

Lošinjski aerodrom proširivat će se nakon sljedeće turističke sezone Lošinjski aerodrom proširivat će se nakon sljedeće turističke sezone
Foto: Branko Domac / Radio Rijeka Foto: Branko Domac / Radio Rijeka
Foto: Branko Domac / Radio Rijeka Foto: Branko Domac / Radio Rijeka
Foto: Branko Domac / Radio Rijeka Foto: Branko Domac / Radio Rijeka

Foto: Branko Domac / Radio Rijeka

Stvorili su se uvjeti da nakon sljedeće turističke sezone počne rekonstrukcija i produženje uzletno-sletne staze lošinjskoga aerodroma, zaključak je s današnjega sastanka u Malome Lošnju na kojem su bili gradonačelnik Gari Cappelli, direktor "Jadranke" Sanjin Šolić i ministar turizma Anton Kliman.

Postojeća pista produžila bi se sa sadašnjih 900 na 1800 metara. Tada će moći primati avione s najviše 180 putnika. Ulaganje je vrijedno 35 milijuna eura i bit će iznimno važno za daljnji razvoj turizma na Lošinju koji je u prvome redu aviodestinacija, ističe predsjednik uprave Jadranke d. d. Sanjin Šolić.

Dosad su dvije hrvatske vlade proširenje malološinjskoga aerodroma proglašavale strateškim projektom, a sada je napokon sve spremno za početak njegove provedbe, naglasio je tehnički ministar turizma Anton Kliman. Došlo je vrijeme da se između Vlade i Jadranke potpiše sporazum o dokapitalizaciji zračne luke, kaže Kliman. Poslušajte:

Komentari