Lovran: Fritaja od 1000 jaja i 30 kg šparoga za početak Festivala šparuga

Lovran: Fritaja od 1000 jaja i 30 kg šparoga za početak Festivala šparuga

Foto: Pixsell

U Lovranu počinje 16. Festival šparuga. U sljedeća tri tjedna ugostiteljski će objekti nuditi jela od ove zdrave samonikle biljke. Divlja šparuga koja raste na obroncima Učke posebna je zbog kombinacije morskog i planinskog zraka, a ovogodišnji festival otvorit će velika fritaja u središtu Lovrana.

Lovranski Festival šparuga prvo je proljetno gastronomsko događanje na Kvarneru. Sada već davne 2001. godine sudjelovalo je šest restorana, a ove godine uključeno je čak 15 ugostiteljskih objekata - restorana, konoba, bistroa i hotela. Gostima će do 30. travnja ponuditi brojna jela, pa čak i slastice od šparoga.

Sve će početi večeras, velom fritajom od 1000 jaja i 30 kilograma divljih šparoga koju će u središtu Lovrana pripremiti šef Boris Mihovilić. Porcija će se prodavati po 20 kuna. Uz fritaju, u koju prema tradicionalnom receptu uz jaja i šparoge ide i pršut, slastičari hotela Excelsior ponudit će roladu od šparoga po 12 kuna. Za zabavu će se pobrinuti DJ Vedran i Lady Luna. Program počinje u 17 sati, a očekuje se da će fritaja biti gotova oko 19.

O događanjima 16. Festivala šparuga u našem je programu govorio i slušaoce pozvao direktor TZ Lovrana Vojko Brubnjak:

Komentari