Lovranac drugi brodomaketar svijeta

Lovranac drugi brodomaketar svijeta Lovranac drugi brodomaketar svijeta
Zlatni HMS Alert (Foto: CTK Rijeka) Zlatni HMS Alert (Foto: CTK Rijeka)
Zlato iz drugog kuta (Foto: CTK Rijeka) Zlato iz drugog kuta (Foto: CTK Rijeka)
Hrvatska reprezentacija brodomaketara (Foto: CTK Rijeka) Hrvatska reprezentacija brodomaketara (Foto: CTK Rijeka)
I njihovi radovi (Foto: CTK Rijeka) I njihovi radovi (Foto: CTK Rijeka)
Ocjenjivanje u tijeku (Foto: CTK Rijeka) Ocjenjivanje u tijeku (Foto: CTK Rijeka)
Šembek Requin (Foto: CTK Rijeka) Šembek Requin (Foto: CTK Rijeka)
Školski brod Jadran (Foto: CTK Rijeka) Školski brod Jadran (Foto: CTK Rijeka)
U Boot 552 (Foto: CTK Rijeka) U Boot 552 (Foto: CTK Rijeka)

Ronald Vlahović, brodovi i odličja (Foto: CTK Rijeka)

Ronald Vlahović iz Lovrana, član reprezentacije Hrvatskog saveza brodomaketara, vratio se s dva srebrna i jednim zlatnim odličjem iz Bugarske sa Svjetskog natjecanja brodomaketara. Zlatom je ovjenčana maketa broda ''Alert'', a srebrom školski brod ''Jadran'' i podmornica U Boot 552.

Na natjecanju što je završilo u nedjelju 6. srpnja, sudjelovali su brodomaketari iz osamnaest zemalja, a Hrvatsku su uz Ronalda Vlahovića predstavljali Željko Fredotovoć i Mladen Mitić, a ukupno su predstavili pet maketa.

Brodomaketar Vlahović je zlato osvojio za maketu broda HMS Alert u kategoriji Makete postrojenja/instalacija s 97,67 bodova. Srebro je osvojio za još dvije makete: Školski brod Jadran u kategoriji Makete na vesla i na jedra s 93,33 bodova i U Boot 552 u kategoriji Makete postrojenja/instalacija s 91,67 bodova. Mladen Mitić je s brodom Dubrovačka karaka u kategoriji Makete na vesla i na jedra osvojio 83,66 bodova, a isti je brod bodova u istoj kategoriji osvojio i Željko Fredotović s brodom Šembek Requin.

Svjetsko natjecanje brodomaketara organizirala je Svjetska organizacija za gradnju brodomodela i brodomaketara i modelarskog (maketarskog) sporta NAVIGA, dok su sudjelovanje brodomaketara na natjecanju omogućili Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka. Evo što nam je Vlahović, koji je sada u ukupnom plasmanu drugi u svijetu, rekao po dolasku iz Bugarske:

Ronald Vlahović, drugi brodomaketar svijeta, pripremila Nina Deranja

Komentari