Lovranka Marina Mavrinac Matulja je svjetska prvakinja u ribolovu!

Lovranka Marina Mavrinac Matulja je svjetska prvakinja u ribolovu!

Moćna lovranska gomilica u studiju Radio Rijeke (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Lovran ima svjetsku prvakinju u ribolovu - Marina Mavrinac Matulja gostovala je u emisiji Na obedu Radio Rijeke. Na dočeka u Lovranu sam tek postala svjesna što sam postigla, priznala je na početku razgovora.

Svjetsko zlatko je Marina Mavrinac Matuljačlanica SRD Zubatac Lovran, osvojila na Svjetskim ribolovnim igrama što su održane u Južnoafričkoj republici.

Na istom natjecanju je reprezentacija Hrvatske: Marina Mavrinac Matulja, Tea Radil (Zubatac Zadar), Sanja Lotspaich (SRD Ičići), Ardena Bajlo (Zubatac Lovran), Nikolina Kotlar (Zubatac Zadar) i Ela Gazina (Zubatac Zadar) predvođena izbornikom Srećkom Šobotom i trenerom Lukom Bučevićem, osvojila broncu u ekipnoj konkurenciji.

Marina je postala prvakinja svijeta u ribolovu štapom s obale, a tijekom natjecanja o rezultatu uopće nije razmišljala, nego samo uživala na toj obali, u pogledu na Atlantik. Nadala se uspjehu, ali ga nije očekivala, tvrdi, jer svaki sportaš zna koliko je truda iza svakog postignuća. 

"Ja san ribolov odabrala nekako genetski. Moj nonić i moj otac su bili na moru odvavek. Imali su tu potrebu da gredu i to je nekako bilo i va mene... Gren lovit ribu da bi se našla. Da bi dobila nekakovu ravnotežu va ten svete danas kad moramo stalno negdere teć i gledat na uru... Va ribolovu to baš ni tako", objašnjava Mavrinac Matulja.

Ovo joj je bilo 12. svjetsko prvenstvo. Putovala je uglavnom po Europi, a u Južnoafričku republiku dva puta: "...u zemlju opasnih zmija, opasnih riba i opasnih ljudi". S prvog putovana sjeća se dojmova kada je kobra na obali, uz njih, ulazila u more. Unatoč potrebnom oprezu, tvrdi, priroda je prekrasna!

Kakve veze imaju priroda i imena njene troje djece, i još puno više o Lovranki - svjetskoj prvakinji u ribolovu, poslušajte u emisiji Na obedu:

Na obedu: Marina Mavrinac Matulja, pripremio Mario Lipovšek

Komentari