Lutkarska premijera "Čarobnjak iz Oza": na putu odrastanja

Lutkarska premijera "Čarobnjak iz Oza": na putu odrastanja

Foto: GKL Rijeka

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka putuju do Čarobnjaka iz Oza. Premijera je u subotu 16. listopada u 18 sati. Predstavu je režirala gošća iz Bugarske, s njom je došao i dio autorske ekipe, a u animiranom mjuziklu igra pet članova riječkog ansambla.

Kako su se lutkari Petra VučkovićAndrea ŠpindelAlex ĐakovićDavid Petrović i Zlatko Vicić snašli na putu do Čarobnjaka iz Oza u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka možete provjeriti u premijernom bloku sve do kraja listopada.

"Svijet je ogroman, svemir je beskonačan čovjek je u njemu prašina, a njegova je duša svemoćna. Dobri čarobnjak i zla vještica, koji su u vječnome dvoboju, dobri su i zli, a njihova božanska titanska bitka ljudima donosi kušnje i probleme. Čovjek je u njihovim rukama poput male lutke, ali ga ljubav, nada, prijateljstvo, čine jakim i nepobjedivim. Zato nije važno postoji li Oz, nego je važan put do njega, put na kojem Doroti odrasta i postaje pametna, snažna, hrabra i puna ljubavi prema prijateljima", piše tako u najavi predstave Biserka Kolevska, nagrađivana redateljica.

Rad gošće iz Bugarske već smo vidjeli u Rijeci - 22. Reviju lutkarskih kazališta otvorio je njen "Odisej". Na "Čarobnjaku iz Oza", kojeg je Kolevska sama dramatizirala, suradnici su joj bili scenografkinja i kreatorica lutaka Zlatka Vacheva, skladatelj Vassilen Valthanov i oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić.

Zašto su za suradnju odabrali Čarobnjaka iz Oza tumači ravnateljica GKL-a Rijeka Magdalena Lupi Alvir, a kako je surađivala višejezična ekipa i što su bili najveći izazovi govori glumac lutkar Zlatko Vicić, poslušajte:

U čemu je čarolija Čarobnjaka iz Oza?, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari