Mađaricama Primorje synchro kup, Primorjašice najbolje mlade juniorke

Mađaricama Primorje synchro kup, Primorjašice najbolje mlade juniorke Mađaricama Primorje synchro kup, Primorjašice najbolje mlade juniorke
Mlađe juniorke Primorja (Foto: Primorje Aqua Maris) Mlađe juniorke Primorja (Foto: Primorje Aqua Maris)

Ekipa H2O Synchro iz Budimpešte - osvajačice Kupa (Foto: Primorje Aqua Maris)

Riječki Klub sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua Maris uspješno je organizirao 18. Primorje synchro cup. Kup pobjednica za mlađe juniorke ostaje u Rijeci, dok Kup pobjednica za juniorke putuje u Mađarsku, plivačicama kluba H2O Synchro iz Budimpešte, koje su osvojile i Kup ukupnih pobjednica.

Mađarice su osvojile i Kup ukupnog pobjednika. Od 21. do 24. lipnja na Bazenima Kantrida nastupilo je ukupno 211 plivačica iz 12 zemalja Europe i SAD-a, u dvije dobne skupine. Sudjelovale su i reprezentacije Engleske, Češke, Švedske, Švicarske, Ukrajine te Hrvatske. Od hrvatskih klubova, uz domaćina su nastupili KSP Sisak te zagrebački KSP Medveščak.

Prvakinja u solu za mlađe juniorke je Anastasiia Sodatenkova iz Ukrajine, dok su Riječanke Ivona Stošić i Enea Šebelja osvojile 4. i 5. mjesto. Najbolja juniorka u slobodnom i tehničkom solu je Dzurko Nicole iz SAD-a, dok je druga Matea Butorac iz Hrvatske.

Primorjašice su nastupile u skupini juniorki (15 – 18 godina) i mlađih juniorki (13 - 15 godina). Juniorska ekipa pritom je bila oslabljena jer su višestruke prvakinje države, članice Primorja, nastupale kao dio hrvatske reprezentacije.

U ekipi mlađih juniorki Primorja nastupile su Maria Glavačević, Andrea Kosanović, Ana Kus, Petra Premuš, Lucija Bandera Urlich, Enea Šebelja, Ivona Stojšić, Tia Elena Fućak, Ana Čop i Eni Gudelj, a trenerica im je Valeria Petrachina. Za juniorsku ekipu nastupile su Elena Galović i Paola Poklepović, a njih trenira Monica Lazarić.

Juniorska reprezentacija Hrvatske odmah je nakon održane discipline kombinirane rutine, u kojoj je dobila odlične ocjene, krenula prema finskom Tampereu, gdje već u utorak počinju natjecanja na Europskom juniorskom prvenstvu.

Za plivačice Primorja ovo je bilo posljednje natjecanje ove sezone. Sada se okreću pripremama za tradicionalnu ljetnu reviju, gdje će na Bazenima Kantrida 11. srpnja izvesti svoje koreografije na melodije iz našega kraja.

Komentari