Male maškare danas vladaju Rijekom

Male maškare danas vladaju Rijekom

Možda ježevi ni ove godine ne spavaju zimski san ? (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)

Dječja karnevalska povorka 32. Riječkog karnevala počet će u 13 sati, a prolazit će već uobičajenom trasom. Za zagrijavanje, od 11 sati na Korzu će nastupiti Prve riječke mažoretkinje, Mali Riječani, Morčići, Male Tratinčice i Tratinčice, a nakon toga će raznobojna povorka maškaranih mališana preplaviti Korzo.

rk2015_trasa-djecje-povorke.jpg   Trasa dječje povorke 

Ove godine prijavljeno je 66 grupa s preko pet tisuća, a povorku će, uz Meštra Tonija i Kraljicu Stellu Paris, predvoditi i princ i princeza: Filip Vinceljek i Lucija Pedić.

Za vrijeme povorke, na niz punkova po centru grada bit će organizirano oslikavanje lica, a svi koji ne mogu doći do Korza Dječju karnevalsku povorku moći će pratiti u izravnom prijenosu na Kanalu Ri, na mrežnim stranicama Riječkog karnevala ili putem YouTubea, audio i u programu Radio Rijeke.

Zbog odvijanja povorke i promet je u Rijeci danas posebno reguliran. Od 12:30 do 18:00 sati zabranjuje se prometovanje svim vozilima ulicom Fiumara, Scarpinom, Adamićevom, Splitskom, Zadarskom, Ulicom Riva, I. Henckea, Ivana Zajca, Wenzelovom i Ribarskom ulicom. Promet će se odvijati sjevernim prometnim koridorom, a zatvoren je i dio parkirališta. Preporuča se dolazak u grad gradskim autobusima.

Komentari