Male njuškice trebaju vašu pomoć, postanite volonter ili udomitelj!

Male njuškice trebaju vašu pomoć, postanite volonter ili udomitelj! Male njuškice trebaju vašu pomoć, postanite volonter ili udomitelj!
Foto: Fb Društvo za zaštitu životinja Rijeka Foto: Fb Društvo za zaštitu životinja Rijeka

Foto: Fb Društvo za zaštitu životinja Rijeka

Ljetno vrijeme posebno je težak period u azilima za nezbrinute životinje, a ništa lakše nije ni u Azilu za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka" na Viškovu iz kojeg apeliraju na potencijalne udomitelje, volontere, ali i sve one koji na bilo koji način mogu pomoći.

Iz azila kažu kako "pucaju po šavovima" zbog scenarija koji se ponavlja svakoga ljeta - neodgovorni vlasnici odlaze na godišnji odmor, a kućni ljubimac, koji ne može s njima - u azil. Trenutno je u azilu stotinjak pasa o kojima brine samo 15 volontera pa je svaki sat koji možete izdvojiti i pomoći dobrodošao, kaže Đesika Blasig, volonterka Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Štičenicima azila nedostaje najviše suhe hrane, ali i hrane u konzervama, kao i deka ili plahti za zimu. Također, traže se privremeni udomitelji, a udomljavanje za stalno najveća je stvar koji možete učiniti za ove njuškice željne ljubavi.

Ako želite pomoći na bilo koji način, javite se u inbox facebook stranice azila ili na brojeve telefona koji se nalaze na stranici.

Kakvo je stanje u azilu i što su zadaće volontera ispričala nam je jedna od volonterki Đesika Blasig, poslušajte:

Đesika Blasig: Svaka pomoć je dobrodošla, pripremila Neva Funčić

Komentari