Mali Gorani opet u školskim klupama

Mali Gorani opet u školskim klupama Mali Gorani opet u školskim klupama
U škole se jutros stizalo odasvud i svakojako. Kome blizu, taj može i bez jakne. (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) U škole se jutros stizalo odasvud i svakojako. Kome blizu, taj može i bez jakne. (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Nadoknada nastave ne bi trebala biti problem niti za maturante. (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Nadoknada nastave ne bi trebala biti problem niti za maturante. (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Povratak u ustanove i za najmlađe (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Povratak u ustanove i za najmlađe (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)
Ponovno rade i vrtići (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka) Ponovno rade i vrtići (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)

Opet u školskim klupama (Foto: Nenad Lučić/Radio Rijeka)

U svim školama Gorskog kotara, osim onih na području Čabra, od jutros se iznova odvija nastava, što je na goranskom području tek jedan od pokazatelja postupne normalizacije života nakon prošlotjedne elementarne nepogode, prouzročene ledenom kišom. Kako nadoknaditi propuštene sate

Bez struje 10. veljače su: Prezid s okolicom, Čabar s okolicom, Tršće s okolicom, Plešci s okolicom, Hrib s okolicom, Gerovski kraj, Crni Lug s okolicom, Marija Trošt, Gašparci, Zagolik, Podgora, Razloge, Sedalci, Gornji okrug, dio okolice Gomirja, dio Ljubošine, Musulini, dio naselja Lokve, Mrzla Vodica s okolicom, Gorski Raj, dio Fužina, dio Liča, dio Vrata, Benkovac, Slavica, dio Mrkoplja, dio Sungera, Brestova Draga, dio Tuka, dio Cagra, Podslemeni Lazi, Rogi, Šimatovo, Goršeti, Lamana draga i Zlobinska draga
Agregati su postavljeni u: centru Prezida, centru Čabra, sentru Tršća, centru Gerova, Plešcima, centru Crnog Luga, Hrvatskom, Mariji Trošt, Turkima, Mrzlim vodicama, Liču, Begovom Razdolju, Sungeru, Tuku. 

Razgovaralo se o tome da se nastava nadoknadi vikendima i u vrijeme proljetnih praznika, tumači zamjenica župana primorsko-goranskog Marina Medarić. Ipak, još uvijek nema konačnog rješenja.

Ravnatelj Srednje škole u Delnicama Zvonimir Imgrund kaže da se može raditi subotama, a nastojat će tih dana organizirati i prijevoz učenika autobusima na način kako je to i inače riješeno. U Lokvama je nastava počela bez telefonskih i internetskih veza, ali ravnateljica Mirjana Pleše kaže da struje ima i temeljni uvjeti za rad postoje.

Za cjelovitu normalizaciju treba svima vratiti struju i očistiti sve prometnice da bi u školu bez problema mogli i učenici iz manjih naselja te da bi mogli normalizirati i vannastavne aktivnosti.   

Što se nadoknade nastave tiče, nema straha ni za maturante, doznao je Nenad Lučić:

 

 

Komentari