Mali stranci uče hrvatski jezik u OŠ Podmurvice

Mali stranci uče hrvatski jezik u OŠ Podmurvice Mali stranci uče hrvatski jezik u OŠ Podmurvice
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Novoopremljena učionica, njeni đaci i uzvanici (Foto: Damir Pijaca/Radio Rijeka) Novoopremljena učionica, njeni đaci i uzvanici (Foto: Damir Pijaca/Radio Rijeka)

Novoopremljena učionica (Foto: Goran Kovačić/PIXSELL)

U riječkoj Osnovnoj školi Podmurvice otvorena je novoopremljena učionica u okviru projekta ''Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav''. Provedba projekta počela je početkom školske godine, a u njega je uključeno četrnaestero djece stranih državljana.

Vrijednost projekta je 141 tisuća eura, od čega su 84% bespovratna sredstava fondova Europske unije, a Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija uredili su učionicu u kojoj će se provoditi dopunska nastava hrvatskog jezika za učenike-strance. 

Događaju je prisustvovao ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je rekao da je ovaj projekt na tragu cilja njegova ministarstva: osigurati svakom djetetu, u bilo kojem dijelu Hrvatske, jednaku dostupnost obrazovanja.

Radi edukacije o toleranciji i suživotu sa strancima na konkretnom primjeru, projektom u riječkoj  Osnovnoj školi Podmurvice predviđeno je studijsko putovanje u Švedsku. Poslušajte što je na otvorenju učionice zabilježio Damir Pijaca:

Komentari