Malom Lošinju dodijeljene vojne nekretnine i novac za obnovu starog logera

Malom Lošinju dodijeljene vojne nekretnine i novac za obnovu starog logera Malom Lošinju dodijeljene vojne nekretnine i novac za obnovu starog logera
Gari Capelli, Ana Kučić i Goran Marić danas u Malom Lošinju (Foto: Grad Mali Lošinj) Gari Capelli, Ana Kučić i Goran Marić danas u Malom Lošinju (Foto: Grad Mali Lošinj)
Gari Capelli, Ana Kučić i Goran Marić danas u Malom Lošinju (Foto: Grad Mali Lošinj) Gari Capelli, Ana Kučić i Goran Marić danas u Malom Lošinju (Foto: Grad Mali Lošinj)

Gari Capelli, Ana Kučić i Goran Marić danas u Malom Lošinju (Foto: Grad Mali Lošinj)

Ministri turizma i državne imovine Gari Cappelli i Goran Marić potpisali su s gradonačelnicom Maloga Lošinja Anom Kučić ugovore o dodjeli nepovratnih sredstava za rekonstrukciju plovila Loger - Nerezinac i ustupanju dviju nekretnina - zgrade bivše Carine i Doma JNA.

Za obnovu 120 godina starog plovila tipa lošinjski loger osigurano je gotovo 700 tisuća kuna, zgrada bivše Carine bit će pretvorena u dom službi lokalne uprave i samouprave, a bivši Dom JNA postat će Centar za znanost o moru, zajednički projekt Grada Malog Lošinja i Instituta za istraživanje mora "Plavi svijet". 

Lošinjski loger bit će krajem 2018. postavljen uz Muzej Apoksiomena na lošinjskoj rivi, a ukupna vrijednost projekta veća je od dva milijuna kuna.

"Mi ovih dana potpisujemo ugovore negdje u visini 20 milijuna kuna, to je za ukupno više od 40 projekata, koje mi dobivamo od jednog dijela najma kampova", rekao je ministar turizma Gari Capelli i naglasio kako se novac namjenski troši u ono što oplemenjuje destinacije, koje pak bilježe sve bolje rezultate: ove je godine u Hrvatsku došlo 13 posto više turista nego lani. 

Ministarstvo državne imovine Gradu Malom Lošinju ustupilo je zgradu bivše Carine, koja će biti prenamijenjena za urede i službe, ali i zgradu bivše JNA, u koju će se smjestiti Centar za znanost o moru. "Kud većeg zadovoljstva nego kad nešto što je pripadalo takvoj jednoj oprečnoj, povijesno upitnoj instituciji, kao što je bila Jugoslavenska narodna armija, postane mjesto za znanost o moru", komentirao je ministar Goran Marić. Iz Malog Lošinja javlja Josip Krmpotić:

Cappelli i Marić na Lošinju, pripremio Josip Krmpotić

Komentari