Malteška Gzira ili andorska Sant Julia protivnik Rijeke u drugom pretkolu

Malteška Gzira ili andorska Sant Julia protivnik Rijeke u drugom pretkolu Malteška Gzira ili andorska Sant Julia protivnik Rijeke u drugom pretkolu
Fausto Budicin (Foto: NK Rijeka) Fausto Budicin (Foto: NK Rijeka)
Dragan Tadić (Foto: NK Rijeka) Dragan Tadić (Foto: NK Rijeka)

Foto: NK Rijeka

Nogometaši Rijeke na startu novog europskog natjecanja gostovat će ili u Andori ili na Malti. Ždrijeb drugog pretkola Konferencijske lige donio je pomalo egzotične protivnike. Prvi susret Bijeli se igrati u gostima 22. srpnja, dok je uzvrat na Rujevici tjedan dana poslije.

Vijestima s Rujevice dodajmo kako je Fausto Budicin novi voditelj Škole nogometa riječkog prvoligaša. Bivši igrač Bijelih nakon uspješnih epizoda u Orijentu i Istri preuzet će brigu o riječkom omladinskom pogonu. Ulogu trenera juniorske momčadi preuzet će još jedan bivši igrač - Dragan Tadić.

Nogometaši Rijeke saznali su potencijalnog protivnika u drugom pretkolu Konferencijske lige. Bijeli će tako na startu novog natjecanja igrati protiv boljeg iz dvoboja andorske Sant Julije i malteške Gzire.

Maltežani su itekako poznati hrvatskoj javnosti budući da su prije dvije godine u prvom pretkolu Europske lige izbacili Hajduk. S druge strane, andorska Sant Julia u zadnjim je godinama praktički svake sezone izborila kvalifikacije Europske lige, ali nikada nisu prošli dalje od drugog pretkola.

S obzirom da je bilo možda i neugodnijih protivnika u ždrijebu, Riječani moraju biti zadovoljni budući da je drugo pretkolo stiže na početku sezone, a izbjeglo se i eventualno daleko putovanje po istoku Europe.

Komentari