Mani Gotovac u Zajcu predstavlja roman "Snebivaš me"

Mani Gotovac u Zajcu predstavlja roman "Snebivaš me"

Foto: Marko Prpić / Pixsell

Teatrologinja, kritičarka, dramaturginja, spisateljica i bivša intendantica Mani Gotovac predstavit će svoj novi roman na kojem je radila četiri godine u HNK-u Ivana pl. Zajca. Riječko predstavljanje romana "Snebivaš me" je večeras u 18 sati u kazališnom foyeru.

Prvu fikcijsku prozu Mani Gotovac predstavit će književnica Željka Horvat Čeč, a sudjelovat će glumci Judita FrankovićRobert Plemić i Jasmin Mekić uz glazbenu pratnju Petra Kovačića na violončelu. Za ovaj roman književnica Irena Matijašević kaže kako sadrži naprecizniji opis modernog narcisa ili narcističkog poremećaja ličnosti poprimajući dimenzije psiho-drame.

Sveučilišna profesorica Vanda Babić poziva da se svatko pogleda u zrcalo korica romana koji razgolićuje, otvara, propituje, propuhuje i čisti. Snebivati se istodobno znači i pretjerano se, namješteno čuditi, iščuđavati i skandalizirati, ali i zadiviti pojavom. Osim niza objavljenih eseja, kritika i teatroloških knjiga, Mani Gotovac je objavila i dva autobiografska hit romana Fališ mi 1 i Fališ mi 2.

Nakon predstavljanja knjige Snebivaš me, ne propustite baletnu predstavu San ivanjske noći, koreografa i redatelja Lea Mujića s početkom u 19:30.

Komentari