"MareMonada" u lošinjskoj luci

"MareMonada" u lošinjskoj luci

Foto: Branko Domac/Radio Rijeka

Peto godišnje doba na otoku Lošinju dobilo je još jednu zanimljimu manifestaciju – maškaranu utrku na moru, s jedne na drugu obalu malolološinjske luke. Uspješno je održana prva „MareMonada", svojevrsni pandan "Balinjeradi", no na moru.

Desetak natjecatelja na plutačama, bačvama, luftmadracima, surf-daskama, sandolinama...  trebalo je prijeći s jedne na drugu obalu malološinjske luke. Propozicije su jednostavne - sve što pluta. Mašta za vrijeme karnevala nema granica, a organizaciju potpisuju članovi udruge Lošinjski karneval.

Unatoč kiši, pobjedu je odnijela uzrečica Krepat, ma ne molat. Utrku su pratili brojni gledatelji, a bilo je čak i kupača koji su uz neobična plovila osvojili suprotnu obalu - Rivu lošinjskih kapetana. Zabava se nastavila na trgu te u Gradskoj ribarnici, gdje su se natjecatelji i gledatelji pridružili humanitarnoj akciji lošinjske Hvidre.

Prepuna riva maskiranih zadovoljnih Lošinjana i još zadovoljnijih sudionika, jamče da će ovaj happening postati tradicija, dionove turističke ponude otoka. Javlja Branko Domac:

Komentari