Marotti: Riječki zipline od Trsata do Delte bit će siguran i atraktivan!

Marotti: Riječki zipline od Trsata do Delte bit će siguran i atraktivan!

Pod pogledom baziliska: adrenalinski spust od Gradine preko Katarine do Delte već ovog ljeta? (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Riječani će guštati, to nam je bilo prvo na pameti, a naravno da očekujemo i puno turista, rekao je Eris Marotti najavljujući gradnju prvog riječkog ziplinea od Trsata do Delte. Prve bi vožnje mogle biti već ovog ljeta.

Projekt je u pripremljen i u fazi izdavanja dozvola, a za samu gradnju trebat će oko tri mjeseca, tako da bi zipline do ljeta već mogao biti gotov, rekao je Marotti, začetnik ideje, ali i investitor projekta koji će koštati oko dva milijuna kuna. Naime, njegova se tvrtka bavi radovima na visinama, ali i izradom ziplineova. Trenutno projekt sličan riječkom izvode u centru Skopja, a napravili su zipline iznad rijeke Čikole i na Cresu. 

Riječki zipline početnu stanicu bi imao na Trsatu, na lokaciji između gradine i boćališta, odakle bi sajla duga oko 300 metara išla do brda Katarina, gdje će biti međustanica. S Katarine sajla vodi iznad Hartere, Autotroleja i mosta do zgrade Exportdrva. Cijenu karte za vožnju dužinom od dvije tisuća metara Marotti procjenjuje na 300 do 400 kuna. "To će biti adrenalinski doživljaj, vožnja iznad kanjona u centru grada", kaže te dodaje da će se cijena prilagođavati tržištu.

Ideja o ziplineu s Trsata stara je već nekoliko godina, no pala je na plodno tlo kada je kroz program "Slatko i slano" ušla u projekt EPK Rijeka 2020. "Ni riječka bura za sajlu neće biti problem, ona je tanka i čvrsta, mogla bi samo malo svirati na vjetru", tvrdi Eris Marotti uoči gradnje riječkog ziplinea. Poslušajte:

Marotti o ziplineu, pripremila Neva Funčić

Komentari