Maša Kolar: koreografkinja izvrsnog "Macbetha" i nova ravnateljica Baleta

Maša Kolar: koreografkinja izvrsnog "Macbetha" i nova ravnateljica Baleta Maša Kolar: koreografkinja izvrsnog "Macbetha" i nova ravnateljica Baleta
Macbeth (Foto: HNK Zajc) Macbeth (Foto: HNK Zajc)
Macbeth (Foto: HNK Zajc) Macbeth (Foto: HNK Zajc)
Macbeth (Foto: HNK Zajc) Macbeth (Foto: HNK Zajc)

Maša Kolar (Foto: Jelena Janković / HNK Zajc)

Iza nas je sjajna premijera baleta „Macbeth" - još ovaj tjedan pogledajte tu nadahnutu izvedbu, maštovito koreografirane i dramaturški izvrsno obrađene, uz monokromatske kostime i simboličnu scenografiju. To je prvi riječki baletni uradak Maše Kolar, nove ravnateljice Baleta HNK Ivana pl. Zajca.

"Ples mi je bio nametnut jer su oba moja roditelja plesači, Branka i Darko Kolar. Bili su plesači suvremenog plesa i dugogodišnji članovi Studija za suvremeni ples u Zagrebu, tako da sam ja, na neki način, rođena u plesu, i samim time sam već od malih nogu prisustvovala svim mogućim probama, predstavama, mirisu, plesačima i svemu onome što vibrira oko plesa. 

Mama me je upisala u Školu za suvremeni ples Ane Maletić u Zagrebu, a usporedno sa školom išla sam i na sve moguće tečajeve koje su vodili ili moji roditelji ili njihovi kolege. Nakon škole shvatila sam da se moram dalje educirati, pa je tako došlo putovanje u Bruges u Belgiji, gdje sam krenula na akademiju", priča Maša Kolar

"Nakon diplome dogodio se prvi posao, pa su onda uslijedili i drugi poslovi i tako sam izvan Hrvatske ostala nekih dvadesetak godina", kaže Maša Kolar. Poslušajte u audiosnimci o čemu su još razgovarale Maša Kolar i Gloria Fabijanić Jelović:

Maša Kolar, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari