Massenetov "Werther" za otvorenje kazališne sezone HNK Zajca

Massenetov "Werther" za otvorenje kazališne sezone HNK Zajca Massenetov "Werther" za otvorenje kazališne sezone HNK Zajca
Ivana Srbljan i Domen Križaj (Foto: HNK Zajc) Ivana Srbljan i Domen Križaj (Foto: HNK Zajc)
Ivana Srbljan (Foto: HNK Zajc) Ivana Srbljan (Foto: HNK Zajc)
Sergej Kiselev, Slavko Sekulić, Robert Kolar (Foto: HNK Zajc) Sergej Kiselev, Slavko Sekulić, Robert Kolar (Foto: HNK Zajc)

Ivana Srbljan i Aljaž Farasin (Foto: HNK Zajc)

Lirskom operom "Werther" Julesa Masseneta svečano će se 3. listopada otvoriti nova operna sezona u riječkom HNK Zajcu, koja je jučer predstavljena i u Trstu. Režiju potpisuje veteran klasične operne režije iz zlatnoga doba Metropolitana Fabrizio Melano, a dirigent je maestro Ville Matvejeff.

Solističku podjelu čine mladi pjevači koji će svaki u svojoj ulozi debitirati. Na sceni će se riječkoj publici predstaviti dva Werthera, Aljaž Farasin i Marko Fortunato, u ulozi Charlotte Ivana Srbljan i Wioletta Hebrowska, Sophie će utjeloviti Anamarija Knego i Vanja Zelčić, a Domen Križaj i Dario Berčić pjevat će Alberta.

"Nastojao sam u prvi plan staviti karaktere, odnosno psihološku studiju likova", kaže redatelj Fabrizio Melano. "Prvenstveno se to odnosi na Werthera koji postaje destruktvni narcist, zbog čega Charlotte postaje njegovom žrtvom. Bio je veliki izazov raditi s ovim mladim pjevačima, ali je taj rad bio prekrasan, njihova energija i zanos su fantastični", kaže Melano i dodaje kako nikada nije imao ljepše iskustvo od ovoga, iako je već puno puta režirao "Werthera".

"Massenetova glazba je bolno slatka, poput pombona, ali istodobno i otrovno snažna", kaže dirigent Ville Matfejeff. "Uz duboku glazbu, to je i velika drama koja govori o univerzalnim temama poput narcisoidnosti i neobičnih odnosa u vezama", rekao je Matvejeff.

Reprize "Werthera“ slijede 5., 7., 26. i 28. listopada. Poslušajte izjave Melana i Matvejeffa:

Komentari