Matematika nije bauk: najbrojnija promocija riječkog Odjela za matematiku

Matematika nije bauk: najbrojnija promocija riječkog Odjela za matematiku Matematika nije bauk: najbrojnija promocija riječkog Odjela za matematiku
Emma i Ivona: teško je preporučiti, svatko radi svoj izbor, a matematika je bila njihova dobra odluka (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka) Emma i Ivona: teško je preporučiti, svatko radi svoj izbor, a matematika je bila njihova dobra odluka (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Tek promovirani, a brojni već imaju posao (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Postoji jedna sretna skupina studenata na Sveučilištu u Rijeci koja ne mora puno razmišljati o tome gdje će i kada naći posao. Na Odjelu za matematiku prošlog je tjedna promovirano 46 prvostupnika i magistara. Bila je to najbrojnija promocija otkada je Odjel utemeljen.

Na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Rijeci promovirana su 34 prvostupnika i 12 magistara. Zanimljivo je da dobar dio njih već ima posao, a među magistrima ima i onih, kojima je ponuđen nastavak znanstvene karijere, ali su radije odabrali predavati matematiku u školi.

Pročelnica Odjela dr. Sanja Rukavina istaknula je da posao relativno lako nalaze i oni koji nisu završili nastavnički studijski smjer, a analitičko razmišljanje koje su usvojili tijekom studija pomaže im gdje god se s/nađu. 

Kape su poletjele u zrak, a mi smo pitali što će dalje one koje su studij završile s najvećim pohvalama, provostupnica Emma Šepić i magistar Ivona Jerbić. Poslušajte zašto je dobro studirati matematiku:

Dobro je studirati matematiku, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari