Medicinski medvjedići i na Kantridi

Medicinski medvjedići i na Kantridi Medicinski medvjedići i na Kantridi
Foto: Antonela Galić Pruša / Radio Rijeka Foto: Antonela Galić Pruša / Radio Rijeka
Foto: Antonela Galić Pruša / Radio Rijeka Foto: Antonela Galić Pruša / Radio Rijeka

Foto: Antonela Galić Pruša / Radio Rijeka

Mali bolesnici Klinike za pedijatriju KBC-a Rijeka dobili su plišanog medicinskog medvjedića. Teddy The Guardian ima ugrađene senzore koji mjere temperaturu djeteta, broj otkucaja srca i zasićenost krvi kisikom.

Podaci se prikupljaju kroz igru, a zatim šalju na pametni telefon liječnika ili roditelja. Očekuje se da će uskoro biti i medicinski certificiran. Plišanu igračku s ugrađenim senzorima izumile su mlade zagrebačke inovatorice Josipa Majić i Ana Burica. Medvjedića su poklonili predstavnici Cinestara, zahvaljujući dobrotvornoj akciji "Svi za medu" u kojoj su sudjelovali posjetitelji kina. 

Prikupljeno je 20 tisuća kuna, a kupljena je kada s ormarićem za male bolesnike te dvije plazme i dva blu-ray playera. Donirani su DVD-i s crtanim filmovima. U akciji Cinestara nabavljeno je ukupno deset medicinskih medvjedića za dječje bolnice u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

U Dječjoj bolnici Kantrida s predstojnikom Klinike za pedijatriju prof.dr. Goranom Palčevskim i predstavnicom Teddy Tima Martinom Šipek razgovarala je Antonela Galić Pruša:

Komentari