Melsungen demonstrirao moć i uvjerljivo slavio

Melsungen demonstrirao moć i uvjerljivo slavio

Držali su Zamećani rezultatski priključak u prvom dijelu. U nastavku do izražaja je došla velika razlika u kvaliteti. Presudila je "rupa" od 13 minuta u kojoj domaća momčad nije uspjela savladati sjajnog gostujućeg vratara Sjostranda.

ZAMET - MELSUNGEN 23:34 (13:17)

ZAMET: Đurica (9 obr.), Jelušić, Hrvatin (4), Martinović, Uzelac, T. Lučin (3), Stojanović (3), Glavaš, F. Lučin, Golik (3), Kružić (2), Valković, Grozdek (4), Majić (2), Šunjić (1), Miličević (1)

MELSUNGEN: Sjostrand (22 obr.), Marić (8), Sellin, Golla (2), Fahlgren (1), Verkić (1), Danner, P. Muller, Rnić (3), Schneider, Allendorf (9), Vučković (3), Jaanimaa (1), M. Muller (2), Villadsen, Haenen (4)

Potrudili su se u rukometnom klubu Zamet atraktivnim uvodom uveličati spektakl. Pirotehnika i bogata rasvjeta te predstavljanje igrača po ugledu na najjače lige Europe, bila je sjajna uvertira na rukometna zbivanja na parketu. 

A ušli su Zamećani u sraz s daleko kvalitetnijim protvnikom bez straha. U prvih deset minuta držali rezultatski priključak. U 11’ gosti odlaze na tri pogotka prednosti (5:8). U obrani počinju igrati pokretljivije i agresivnije što je domaćinima stvaralo velike probleme. Bio je to period utakmice u kojem su sjajni bili vratari, Đurica i Sjostrand. U igri gol za gol, minutu prije kraja prvoga dijela Melsungenprvi put dolazi do četiri pogotka prednosti (13:17). Bio je to ujedno rezultat s kojim se otišlo na odmor.

S njemačkom je momčadi na Kvarner doputovalo 50-tak navijača. Zauzeli su dio tribine uz sam parklet. Uz pratnju bubnjeva tijekom cijelog ogleda podržavali su svoje ljubimce. Ogled u zametskoj dvorani pratilo je i 15 članova uprave njemačkog kluba.


Nastavak je ponudio sasvim drugačiju sliku. Ubacila je njemačka momčad u brzinu više te demonstrirala obranu na najvišoj razini. Zaključao je Sjostrand svoja vrata pa su Zamećani ostali bez pogotka punih 13 minuta na otvaranju drugog dijela. Napravili su gosti u tom periodu seriju 5:0 i otišli na neuhvatljivih  22:13. U 53’ prvi put Melsungen je imao i 11 pogodaka prednosti (30:19). Skinuli su tada gosti nogu s papučice gasa pa smo u završnih sedam minuta vidjeli po četiri pogotka sa svake stzrane. Briljirao je švedski reprezentativac na golu Melsungena sakupivši 22 obrane, njegov kolega na riječkoj strani Đurica devet. Najefikasniji igrač utakmice bio je Allendorf s devet postignutih pogodaka, od toga tri iz kaznenih udaraca. Jedan pokušaj sa sedam metara Đurica mu je obranio. Kod Zamećana najučinkovitiji bili su Hrvatin i Grozdek sa po četiri podtignuta gola.

O kvaliteti Melsungena sve se znalo i uoči ogleda. Riječanima za utjehu ostaju pohvale za prikazano. Gostujući trener Michael Roth nije štedio riječio hvale na račun mlade momčadi Zameta. Kao ni njegovi igrači i 15-tak članova klupske uprave na račun ljepota Kvarnera. Kiši i očajnom vremenu unatoč.

Uzvrat je na rasporedu za sedam dana.

 

Komentari