Međunarodni skup o industrijskoj baštini: kako je obnoviti i očuvati?

Međunarodni skup o industrijskoj baštini: kako je obnoviti i očuvati? Međunarodni skup o industrijskoj baštini: kako je obnoviti i očuvati?
Stara lučka skladišta (Foto: Goran Kovačić / Pixsell) Stara lučka skladišta (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)
S današnje konferencije (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka) S današnje konferencije (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Derutna lansirna rampa za torpeda (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

"Obnova industrijskog nasljeđa" tema je 8. međunarodne konferencije o industrijskoj baštini, koja se u petak i subotu 25. i 26. svibnja održava na Građevinskom fakultetu u Rijeci. Na konferenciji se okupilo stotinu sudionika iz 26 zemalja svijeta.

Uz glavnu temu obnove industrijskog nasljeđa u Rijeci, na konferenciji će se održati predavanja o općim temama iz teorije i raznolike prakse očuvanja svjetske i hrvatske industrijske baštine.

Sudionicima su se na početku obratili predstavnica Ministarstva kulture Biserka Dumbović Bilušić, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, kao i domaćini Snježana Prijić – Samaržija, rektorica Sveučilišta u Rijeci, i dekanica Građevinskog fakulteta Ivana Štimac Grandić.

Organizator međunarodne konferencije je Udruga Pro Torpedo, suorganizator Građevinski fakultet u Rijeci, a pokrovitelji Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Poslušajte što su o konferenciji rekli zamjenik župana Marko Boras Mandić i predsjednik Udruge Pro Torpedo Velid Đekić:

Boras Mandić: Baština za potomke, pripremio Vladimir Jurić

Đekić: Prenamijeniti i sačuvati industrijske prostore, pripremio Vladimir Jurić

Komentari