MFMS: Rezervirajte mjesto u gledalištu, pa što bude

MFMS: Rezervirajte mjesto u gledalištu, pa što bude MFMS: Rezervirajte mjesto u gledalištu, pa što bude
Organizatori i financijeri 23. MFMS-a na konferenciji za novinare (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka) Organizatori i financijeri 23. MFMS-a na konferenciji za novinare (Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka)

Foto: Tatjana Sandalj / Radio Rijeka

Objavljen je program 23. Međunarodnog festivala malih scena Rijeka koji će trajati od 3. do 9. svibnja, u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku i jednoj novoj lokaciji u Kampusu. Rezervacija ulaznica 6., 7. i 8. travnja.

Program 23. Međunarodnog festivala malih scena Rijeka čini devet predstava kazališta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Slovenije i Bugarske. S Brijuna stiže "Antigona 2000 godina kasnije", Voja Brajović je režirao i igra predstavu "Vlak", redateljski rukopis Borisa Liješevića gledat ćemo u dvije predstave. Bit ćemo s Krležom "U agoniji", vozit će nas Witkiewiczeva "Poludjela lokomotiva" u režiji Jerneja Lorencija. Selekciju radnog slogana "Gori li kazalište?" potpisuje Bojan Munjin.

Hoće li program doista i biti kakav je najavljen - to još nije sigurno. Festival će biti otvoren 3. svibnja, a financijska konstrukcija još nije zatvorena. Umjetnički direktor Nenad Šegvić ističe da program nije onakakav kakav su htjeli, nego onakav kakav su mogli napraviti sa sredstvima za koja sada znaju da ih imaju. Još uvijek se pouzdano ne zna kada će i koliko novaca stići od Ministarstva kulture i Primorsko-goranske županije.

Ipak, i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnik odjela za kulturu Ivan Šarar optimistični su nakon jučerašnjeg sastanka u Ministarstvu kulture. Organizatori MFMS-a se nadaju najboljem i zahvaljuju sponzorima. Detalji programa bit će dostupni na festivalskoj internetskoj stranici, ulaznice se mogu rezervirati iduća tri dana u festivalskom uredu, a u prodaji će biti od 12. travnja.

Poslušajte što smo zabilježili na konferenciji za novinare:

MFMS: Rezervirajte mjesto u gledalištu, pa što bude, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari