Mićo Milošević: Treba nam veća podrška Grada

Mićo Milošević: Treba nam veća podrška Grada Mićo Milošević: Treba nam veća podrška Grada
Meri Mataja i Duje Franić Meri Mataja i Duje Franić
Mićo Milošević Mićo Milošević

Mićo Milošević, Dalibor Krebelj, Sandro Bastijančić, Meri Mataja i Duje Franić

Potencijala imamo. Treba nam podrška Grada i RSS-a kako bi se dalje razvijali. Potrebne su nam pruge u 50- metarskom bazenu. Nadam se da će ti rezultati biti prepoznati i da ćemo dobiti što nam je potrebno, rekao je Milošević.

Jedan od naših najtrofejnijih plivača Miloš Milošević prije mjesec dana iznenadio je sportsku javnost. Bivši izbornik hrvatske plivačke reprezentacije nakon povratka iz Turske, preuzeo je mjesto trenera u Plivačkom klubu Kantrida.

Želio sam pomoći klubu u radu sa starijim kategorijama plivača. Imam dosta iskustva u radu s juniorima i seniorima. Očekujemo da će nam se pridružiti i netko iz nekog drugog kluba. Svi ostali treneri u klubu uz mene će lakše raditi, rekao je Milošević.

Stigli su i prvi rezultati rada. Na nedavno održanom prvenstvu Hrvatske za kadete u Dubrovniku, osvojena su i brojna odličja.

Nadam se da ćemo uskoro imati i rezultate u juniorskoj konkurenciji. Duje Franić je na pragu reprezentacije. Potencijala imamo. Treba nam podrška Grada i RSS-a kako bi se dalje razvijali. Potrebne su nam pruge u 50- metarskom bazenu. Nadam se da će ti rezultati biti prepoznati i da ćemo dobiti što nam je potrebno. Zimska sezona je završila i počinje ljetna u velikim bazenima, rekao je Milošević.

Meri Mataja i Duje Franić jedni su od onih koji već ostvaruju rezultate.

Meri i Duje su i prije osnivanja našeg kluba bili vezani uz trenere s kojima sada rade i oni su na neki način islustracija onoga što mi u ovom trenutku značimo i onoga što jednoga dana želimo biti. U razgovorima s Tomislavom Karlom nedavno smo saznali smo da su u planu naše reprezentacije i da su budućnost našeg plivanja. I ta je budućnost pred vratima. Brzo se razvijaju, jako brzo i to je jedan od razloga zašto smo inzistirali na dolasku Miće Miloševića. Kadrovski smo se ojačali, sada moramo ojačati logističke veze s gradskim institucijama koje vode računa o razvoju riječkih plivačkih klubova, rekao je predsjednik kluba Sandro Bastijančić te zasluge za dosadašnje rezultate pripisao mladim plivačicama i plivačima.

Treniramo pet puta tjedno, često subotom, a ponekad i nedjeljom. Radimo na tehnici, okretima i svemu pomalo. Velike su to obaveze, ali stignem sve, skromna je Mataja.

Na pragu reprezentacije je i Duje Franić. U vrhu Plivačkog saveza drže da je riječ o plivaču koji čini budućnost hrvatskog plivanja.

Zadovoljan sam ostvarenim. Nije lako, ali nakon tri godine treninga i ulaganja u sebe, rezultat nije izostao. Treninzi su zanimljivi. Igramo nogomet, trčimo po tribinama, odlazimo na kajak, izvodimo razne zanimljive vježbe. S plivanjem kombiniramo jako puno sportova i zanimljivo je, kaže Franić.

Klub trenutno ima 200-tinjak članova. Ali tu se ne namjerava stati. U tijeku su upisi u školu plivanja za proljetni dio sezone.

Snaga kluba je u okupljanju djece i njihov pravilan razvoj i odgoj. Imamo tri kategorije: predškolski uzrast, školu plivanja i sportsko rekreacijsku kategoriju. Predškolski uzrats ima treninge tri puta tjedno kroz igru i zabavu. Na to se nastavlja škola plivanja u kojoj je naglasak na razvoju plivačkih vještina. Sve informacije mogu se naći na klupskoj web stranici www.pkkantrida.hr. Termini treninga su u poslijepodnevnim satima kako bi se mogli uskladiti s ostalim obvezama, rekao je sportski direktor Kantride Dalibor Krebelj.   

Komentari