Milan Bandić u Rijeci: "Učinit ću metropolu od cijele Hrvatske!"

Milan Bandić u Rijeci: "Učinit ću metropolu od cijele Hrvatske!"

Antun Rupnik, Milan Bandić i Aljoša Babić (Foto: Biserka Belić / Radio Rijeka)

"Ja idem pobijediti, a ne sudjelovati na izborima. Kandidirat ću se za premijera jer Hrvatskoj želim boljitak, zajedništvo i gospodarski rast", rekao je danas u Rijeci Milan Bandić, predsjednik stranke 365 - Stranke rada i solidarnosti, nakon što je popio kavu s građanima.

Milan Bandić za sutra je najavio je potpisivanje koalicijskog sporazuma njegove stranke s Istarskim demokratima, Demokratskom strankom žena, Hrvatskom radničkom strankom, Zelenim savezom i Zelenom strankom. Predsjednici "zelenih" - Aljoša Babić i Antun Rupnik - bili su s Bandićem na današnjoj konferenciji za medije. 

Bandić je naglasio kako se na izlazak na predstojeće parlamentarne izbore odlučio jer je nakon 16 godina, koliko obnaša dužnost zagrebačkoga gradonačelnika, Zagreb postao europska metropola. "Od Zagreba, koji čini 40 posto Hrvatske, učinio sam metropolu, pa to želim učiniti i s ostalih 60 posto Hrvatske", rekao je.

"Za gospodarski kolaps odgovorne su sve dosadašnje vlasti, neću nikoga prozivati, iako umjesto sposobnosti caruje podobnost", dodao je Bandić, ističući da njegova stranka ide pravo, ni lijevo ni desno. Najavio je da će nakon izbora koalirati s poštenima, radišnima i sposobnima, a ne podobnima. Nastavio je za Pulu, rekavši da ne treba gubiti vrijeme  - već delati.

Komentari