Milanović: Kemikalije iz Sirije neće se prekrcavati u Hrvatskoj

Milanović: Kemikalije iz Sirije neće se prekrcavati u Hrvatskoj

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Premijer Milanović danas je u Rijeci, uoči izborne konvencije županijskog SDP-a, najavio da se kemijske tvari iz Sirije neće prekrcavati u Hrvatskoj, nego najvjerojatnije u Italiji.

Premijer je u Rijeci rekao da je Hrvatska prekasno primila zahtjev za prekrcaj i da to neće biti obavljeno na hrvatskom teritoriju. Neće biti ništa od toga zato što je Italija nakon dugog razgovora prihvatila da se to obavi negdje u Italiji, izjavio je Milanović dodavši da je Hrvatska bila na to spremna. Ja sam namjerno prije tjedan dana otvorio tu temu da se javnost uvjeri o čemu se tu radi, dakle sigurnosno to nije opasno, rekao je premijer. Riječka luka u medijima se navodila kao najizglednije odredište za obavljanje prekrcaja.

Milanović se osvrnuo i na rad Vlade, rekavši da se neće mijenjati taktika i da u Vladi neće biti promjena. Vlada treba u svom poslu malo više podrške, i to ne od oporbe, nego od raznih segmenata društva. Potrebno je razumijevanje, ne kredita i da nam gledaju kroz prste. Situacija je teška, ali daleko od toga da je beznadna, ocijenio je.

Milanović je u Rijeku došao na osmu izbornu konvenciju primorsko-goranskih socijaldemokrata. Uz njega kao predsjednika stranke došao je i potpredsjednik Rajko Ostojić, a konvencija je u HKD-u okupila županijske delegate, predstavnike koalicijskih partnera i vodstva SDP-ovih lokalnih ogranaka.

Predsjednik primorsko-goranskog ogranka SDP-a Zlatko Komadina dobio je tri potpredsjednik,a a ogranak sedmeročlano predsjedništvo. Potpredsjednici su Erik FabijanićLoris Rak i Željko Lambaša.

Poslušajte Milanovićevu izjavu o prekrcavanju kemijskih tvari iz Sirije te izvještaj s konvencije županijskog SDP-a koju je pratila Lea Domijan Fišter:

Komentari