Milanović na Krku: s lokalnim čelnicima o turizmu, LNG terminalu...

Milanović na Krku: s lokalnim čelnicima o turizmu, LNG terminalu... Milanović na Krku: s lokalnim čelnicima o turizmu, LNG terminalu...
Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka
Foto: Goran Kovačić / Pixsell Foto: Goran Kovačić / Pixsell
Foto: Goran Kovačić / Pixsell Foto: Goran Kovačić / Pixsell
Foto: Goran Kovačić / Pixsell Foto: Goran Kovačić / Pixsell
Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka Foto: Josip Krmpotić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u srijedu se sastao s novoizabranim čelnicima kvarnerskih gradova i općina, s kojima je razgovarao o turizmu, turističkim pristojbama i paušalima, lokalnim projektima, energetskoj tranziciji, LNG terminalu u Omišlju i drugim temama.

Govoreći nakon sastanka o turističkoj sezoni na otoku, predsjednik Zoran Milanović je rekao da će ove sezone ljudima na otoku biti bolje, da će ljudi opet zaraditi: "Oni koji žive samo od turizma kao dopunske djelatnosti platit će manji porez državi, a drugi veći, jer država mora živjeti od poreza."

Rekao je kako mu je drago da je Krk, koji je napravio spektakularan pomak u zadnjih 30 godina, primjer i standard za sebe, posebice u području energetske tranzicije i ekologije. Tu je riječ o bogatim općinama, za hrvatski standard, koje imaju velike proračune s kojima se solidno upravlja, kazao je Milanović.

Kazao je i kako se razgovaralo i o LNG terminalu oko kojega načelnica Omišlja Mirela Ahmetović ima dosta na zakonu utemeljenih pitanja.

Ahmetović je rekla da je predsjednika upoznala s novinama i novim nelogičnostima u vezi s radom LNG terminala te, smatra, kršenjima propisa. Osim toga bilo je govora o razvoju turizma, komunalnim i energetskim projektima i projektima koji se financiraju iz EU fondova.

Predsjednik Milanović je tijekom posjeta otoku Krku otvorio 10. energetsku konferenciju, održao sastanak s novoizabranim čelnicima kvarnerskih gradova i općina te posjetio krčko Komunalno poduzeće Ponikve. Milanović je obišao i Poljoprivrednu zadrugu Vrbnik u kojoj se sreo s vinarima i maslinarima otoka Krka, a potom će prisustvovati uručenju nagrade obitelji Toljanić za Europsku veliku obitelj godine.

Ogroman put prevalio je otok Krk rekao je predsjednik Milanović, a poslušajte i kako je komentirao očekivanja od glavne turističke sezone te što o nadanjima vinara kaže upravitelj Poljoprivredne zadruge Vrbnik Marinko Vladić:

Milanović: Krk je otok po mjeri obitelji, pripremio Josip Krmpotić

Milanović i Vladić o posljedicama pandemije, pripremio Josip Krmpotić

Komentari