Milanović najavio izlazak Hrvatske iz recesije

Milanović najavio izlazak Hrvatske iz recesije

Premijer Milanović pred opatijskim studentima (Foto: Goran Banić/Radio Rijeka)

Već nas sljedeće godine očekuje rast i izlazimo iz recesije, rekao je premijer Zoran Milanović na predavanju studentima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji.

Premijer je komentirao i aktualne političke događaje, te je tako o zahtjevu oporbe da rekonstruira Vladu rekao da se o tome odlučuje u Saboru, ali da mu je drago što oporba smatra da Vlada funkcionira kao cjelina. Na pitanje o prosvjedu Hvidre, Milanović je rekao da socijalna prava stopostotnih invalida ni djece poginulih branitelja neće biti ugrožena.

Hrvatska sudjeluje i u međunarodnim pregovorima o prijevozu prekursora za proizvodnju kemijskog oružja brodom iz Sirije preko Sredozemlja za Atlantik i njegovom uništavanju, pa premijer o tome očekuje burnu javnu raspravu. Govorio je i o Pelješkom mostu za čiju gradnju Hrvatska nema novaca, a na novinarsko pitanje tko će investirati u izgradnju LNG terminala u Omišlju, rekao je da se ne pregovara samo s Katarom, već i s Bakuom, odnosno Azerbajdžanom.  

Na studentsko pitanje kako zaustaviti odlazak mladih u inozemstvo, Milanović je rekao da Vlada ne može otvarati radna mjesta, ali prihvaća odgovornost za dovođenje investitora. Istaknuo je kako je turizam definitivno put razvoja za Hrvatsku, i to zahvaljujući očuvanom prostoru na obali. Morska obala je uglavnom prazna i očuvana, a malo štete koju smo napravili neodgovarajućom gradnjom se u pravilu da popraviti, rekao je Milanović. Javlja Jelena Butković:

Komentari