Ministar Cappelli posjetio Kraljevicu: Turistički potencijal je velik

Ministar Cappelli posjetio Kraljevicu: Turistički potencijal je velik

Foto: Blanka Uzelac / HRT Radio Rijeka

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je Kraljevicu gdje se sastao s gradonačelnikom Kraljevice Daliborom Čandrlićem, direktorom Turističke zajednice grada Kraljevice Robijem Krulićem te zamjenicom gradonačelnika Paulom Vučković.

Za Kraljevicu je ministar turizma Gari Cappeli rekao da taj grad još nije na velikoj karti hrvatskog turizma, ali će biti. Potkrijepio je tu izjavu činjenicom da je Kraljevica vrlo blizu aerodroma na Krku, a da zračni promet u našoj zemlji raste od 15 do 17 posto, svojom kulturnom poviješću i kaštelom privlači sve veći broj turista, blizu je grada Rijeke, ima malo brodogradilište koje još uvijek radi, a okolica nudi pregršt izleta.

Kaštel se obnavlja u sklopu projekta županije "Putovima Frankopana", rekao je gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić i dodao da će obnova biti gotova do kraja 2019.godine.

Ministar Cappelli pohvalio je inicijative i nastojanja grada u daljnjem razvoju turizmu te istaknuo važnost kontinuiranog unapređivanja kvalitete i stvaranja novih sadržaja. "Kraljevica ima bogatu povijest i kulturnu baštinu koja se može valorizirati u turističke svrhe, velikane Zrinske i Frankopane, tradiciju brodogradnje koja je ovdje još uvijek prisutna. Ovdje su i veliki potencijali za razvoj zdravstvenog turizma, a geografski položaj Kraljevice, blizu zračne luke na Krku koja bilježi konstantan rast u prometu putnika, sigurno će doprinijeti da se ovaj grad dodatno turistički pozicionira. Želimo pozicionirati Hrvatsku kao aviodestinaciju i upravo zato ulažemo 30 milijuna kuna kako bi privukli goste iz čitavog svijeta", istaknuo je ministar turizma, nadodavši kako je Ministarstvo turizma tijekom protekle dvije godine u Primorsko-goranskoj županiji godine sufinanciralo projekte ukupne vrijednosti preko 12 milijuna kuna.

U nastavku svog posjeta Kraljevici ministar Cappelli obišao je posjetiteljski centar kulturne rute 'Putovima Frankopana' u dvorcu Nova Kraljevica. Projekt "Putovima Frankopana" pokrenut je s ciljem obnove i održivog korištenja frankopanske materijalne i nematerijalne baštine te stvaranjem mreže inovativnih i visoko doživljajnih kulturnih i turističkih sadržaja utemeljenih na baštini Frankopana, a sama kulturna ruta "Putovima Frankopana" vodi kroz čak 17 kaštela i tri sakralna kompleksa od Krka, Vinodola do Gorskoga kotara.

Ministar Cappelli obišao je i kamp Oštro koji je 2010. i 2011. godine u cijelosti preuređen s potpuno novouređenim kamp jedinicama, sanitarnim čvorovima i instalacijama. Kamp može ugostiti do 894 osobe, odnosno ima 298 kamp jedinice. Osim toga, ministar Cappelli obišao je i hotelsko naselje Uvala Scott smješteno u uvali Dubno. Ugostiteljski objekt raspolaže s 253 dvokrevetnih soba od toga 118 Superior soba,135 standard soba, 2 hotelska apartmana i 17 Superior apartmana (2+2), a objekti su povezani središnjim trgom.

"Grad Kraljevica kreće s projektom "Putevima Frankopana", odnosno obnovom dvorca Frankopan s okolišem, dvorca koji je svjedočanstvo opstojnosti hrvatskog naroda na ovim prostorima i vrijedna kulturna baština. Uređenjem dvorca dobit će se dodatna vrijednost i u turističkom smislu. Imamo namjeru prijaviti uređenje plaža na natječaj Ministarstava turizma te bismo dobivenim sredstvima također učinili pomak u tom smislu. Obišli smo s ministrom važnije turističke točke kako bi ministar dobio sliku i informacije s terena. Veselim se unaprijed i nadam se da će se naša uspješna suradnja s ministarstvom turizma nastaviti i ubuduće.“; izjavio je gradonačelnik Kraljevice Dalibor Čandrlić.

Cappelli i Čandrlić, pripremila Blanka Uzelac

Komentari