Ministarstvo i Sveučilište: o glavnim pitanjima jednako razmišljaju

Ministarstvo i Sveučilište: o glavnim pitanjima jednako razmišljaju Ministarstvo i Sveučilište: o glavnim pitanjima jednako razmišljaju
Divjak i Prijić Samaržija: ništa bez komunikacije (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka) Divjak i Prijić Samaržija: ništa bez komunikacije (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)
Dva tima koja jednako razmišljaju (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka) Dva tima koja jednako razmišljaju (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Ministrica Divjak s riječkim studentima (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Riječko sveučilište moći će se razvijati samo ako bude sudjelovalo u okrupnjavanju kapaciteta. Studente, osim standarda, najviše žulja digitalizacija i potpora studentskim projektima. To su naglasci prvog dijela radnog posjeta ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak Sveučilištu u Rijeci.

Gotovo sve je spremno za gradnju aneksa Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, utvrđeni su fondovi iz kojih se može financirati uređenje studentskog smještaja u nekadašnjem prenoćištu Hrvatskih željeznica, a zaključci nedavno osnovanog riječkog Međunarodnog znanstvenog savjeta trebali bi biti dostupni i za kreiranje politika na nacionalnoj razini.

To su konkretni rezultati dvosatne sjednice Senata riječkog sveučilišta s ministricom znanosti i obrazovanja i njenim timom nakon koje su i Blaženka Divjak i rektorica riječkog sveučilišta Snježana Prijić Samaržija zadovoljne što se prioriteti poklapaju i na jednak način razumiju glavna pitanja. Među ostalim, relevantno visoko obrazovanje i izvrsnost u znanosti, ali i odgovornost znanosti za sudjelovanje u razvoju gospodarstva i zajednice.

Iskazana je želja za razvijanjem partnerskog odnosa, jer ako se želi misliti na javno dobro - nema druge do komunikacije. U nastavku današnjeg susreta u Rijeci se razgovara o stanju i perspektivama osposobljavanja i usavršavanja visokoškolskih nastavnika za rad u nastavi, u organizaciji Udruge Universitas te o strateškim infrastrukturnim projektima riječkog sveučilišta.

Radnim posjetom ministrice Divjak Sveučilište u Rijeci počelo je obilježavati 45. obljetnicu sveučilišta i 385 godina od početka visokog obrazovanja u Rijeci. Poslušajte:

Ministarstvo i Sveučilište: o glavnim pitanjima jednako razmišljaju, pripremila Tatjana Sandalj

Komentari