Mjesec hrvatske knjige u GKR: vrhunski autori i nezgodna mjesta

Mjesec hrvatske knjige u GKR: vrhunski autori i nezgodna mjesta

Foto: Gradska knjižnica Rijeka

Mjesec hrvatske knjige od 15. listopada do 15. studenog u Gradsku knjižnicu Rijeka dovodi vrhunske autore, književne rezidencije, nezgodna mjesta i inkluzivne programe. Program u Godini čitanja skreće pažnju na domaće stvaralaštvo, autore i izdavače.

Za sve programe obavezne su rezervacije mjesta na mail prijave.programi@gkri.hr.

U Mjesecu hrvatske knjige, u drugoj polovici listopada i prvoj polovici studenog, u Rijeku dolaze Pavao PavličićJulijana MatanovićMiljenko JergovićIvana Šojat i Drago Glamuzina, a susrete s autorima sponzorski je podržala Ina.

Susrete iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima te OK knjižnica, OK zajednica i program Rezidencija podržalo je Ministarstvo kulture i medija. Novost je program Knjiga svima!, slavlje inkluzivnog čitanja u Dječjoj kući uz predstavljanje slikovnica prilagođenih slijepima i gluhima.

Program Knjiga na nezgodnim mjestima će dovesti Kristiana Novaka u garažu na Škurinje; rezidencijalni program "Kamov" ugostit će mlade autore Loru Tomaš i Svena Popovića, a u programu OK knjižnica, OK zajednica predstavit će se Jadranka Boban Pejić razgovorom o budućnosti hrane, Velimir Grgić s pričom o teorijama zavjere te Marko Rakar razgovorom o slobodi informacija.

Tu su i Zavičajne srijede, predstavljanje SF autora, povijesne teme i riječke priče...

Izaberite svoje kutke i vidimo se, nadamo se i dogodine u art-kvartu Benčić, poručila je voditeljica programa Gradske knjižnice Rijeka Tanja Badanjak. U nastavku poslušajte najavu i proučite program:

O riječkom Mjesecu hrvatske knjige, pripremila Neva Funčić

Komentari