Mjuzikl "Evita" otvara ovogodišnji program HNK Ivana pl Zajca

Mjuzikl "Evita" otvara ovogodišnji program HNK Ivana pl Zajca

Igor Vlajnić i Carola Gatica u studiju HRT - Radio Rijeke (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Predstava koju publika željno iščekuje otvorit će program u siječnju riječkog HNK Ivana pl. Zajca. Za mjuzikl "Evita!" ulaznice su gotovo rasprodane! U ulozi argentinske prve dame izmjenjivat će se Leonora Surian Popov i Elena Brumini, koje će se uhvatiti u koštac s ulogom prepunom izazova.

Nakon uspjeha "Sunset Boulevarda", još jedna uspješnica Andrewa Lloyda Webbera, ponovno pod redateljskom palicom Argentinke Renate Carole Gatice, Evitine sunarodnjakinje, na Zajčevu pozornicu stiže s dvjema premijerama: 15. i 16. siječnja. 

Mjuzikl prati život Eve Peron, rođene Duarte, od siromašnog, ali ambicijama ispunjenog djetinjstva, preko dolaska u Buenos Aires i želje za usponom u filmskom i televizijskom svijetu, pa do braka s karizmatičnim političarom Juanom Peronom i uloge duhovne liderice jedne nacije. Njezin i Peronov uspon počinje njihovim susretom, jedno drugome dali su ključ za uspjeh.

U procesu izgradnje legende o Eviti, posebice u zemljama izvan Latinske Amerike, važan utjecaj svakako je imao mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera i Tima Ricea, "Evita"(1978.), te kasnije i istoimeni hollywoodski uradak Alana Parkera, u kojemu je ikonu glumila ikona - Madonna.

Do trenutka kada su počele audicije za mjuzikl na West Endu, "Evita" je već imala pažnju cijele nacije. Nakon premijerne izvedbe publika je pala pred šarmom argentinske prve dame, a uslijedio je i niz nagrada - čak sedam nagrada "Tony", među kojima i onaj za najbolji mjuzikl i najbolju originalnu glazbu.

O mjuziklu "Evita" govore redateljica Renata Carola Gatica i dirigent Igor Vlajnić, poslušajte:

Igor Vlajnić i Renat Carola Gatica o Eviti, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Komentari