Mjuzikl "Sunset Boulevard" prštav, razigran i dinamičan

Mjuzikl "Sunset Boulevard" prštav, razigran i dinamičan Mjuzikl "Sunset Boulevard" prštav, razigran i dinamičan
Foto: Pixsell Foto: Pixsell
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka
Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Foto: Gloria Fabijanić Jelović / Radio Rijeka

Riječki HNK Ivana pl Zajca sinoć je pred oduševljenom publikom izveo drugu premijeru mjuzikla "Sunset Boulevard" Andrewa Lloyda Webbera, u pjevačkoj podjeli, pod redateljskim vodstvom Renate Carole Gatice i pod dirigentskom rukom maestra Igora Vlajnića.

Prštav, razigran, dinamičan, prepun zanimljivih koreografija, ispunjene pozornice mnoštvom protagonista koji zaista svakim svojim pokretom, mimikom, plesom, zapjevom dočaravaju svijet filmske priče davnih 50-tih godina prošloga stoljeća.

Glamur, sjaj, ali i mučno preživljavanje u besparici i nemogućnosti proboja u svijetu koji je nemilosrdan u svom postojanju i mijenjanju.

U ulozi batlera prekrasnim toplim baritonom i znalačkom glumom igrao je i pjevao Dario Bercich, a sjajnom i glumačkom i glazbenom interpretacijom pratila ga je Elena Brumini kao Betty. Joea Gillisa utjelovio je Damir Kedžo, mladi pjevač u usponu, koji se već okušao u nekoliko musicala i to vrlo uspješno. I u ovoj je ulozi pokazao svoj neosporni pjevački talent i ležernost u glumačkoj izvedbi, što je publika i nagrađivala na otvorenoj sceni.

Normu Desmond utjelovila je vrhunski Leonora Surian Popov, glumica i pjevačica rođena za mjuzikle i uloge koje traže kombinaciju stava u pozi i glazbenom izrazu. Svaki njen song izazvao je oduševljenje riječke publike, pa je cjelokupan dojam njenog lika bio istinski proživljen.

Možda jedina sitna zamjerka je preglasan orkestar tijekom cijele izvedbe. Bit će ovo predstava koja će se dugo tražiti i gledati, posebno u kombinacijama dviju podjela, glumačke i pjevačke.

Bravo riječkom kazalištu na ovom izvrsno odrađenom kompleksnom projektu.

Izvedbu je pogledala i Gloria Fabijanić Jelović:

Sunset Boulevard, osvrt Glorije Fabijanić Jelović

Komentari