Mladi i poduzetni: Lovro i Matija pravi su biznismeni, a tek im je 19!

Mladi i poduzetni: Lovro i Matija pravi su biznismeni, a tek im je 19!

Lovro Grubić i Matija Magaš (Foto: Iva Črnjar Ivančan)

Lovro Grubić i Matija Magaš imaju tek 19, odnosno 20 godina, a već su pravi biznismeni. Ovo dvoje mladih odlučilo je pokrenuti vlastitu firmu. Bave se organizacijom događaja i partyja po klubovima diljem Hrvatske, no to je samo dio onog što ih čini Optimistima!

U današnje vrijeme potrebno je puno hrabrosti da bi se upustili u vlastiti biznis, a mnogi mladi svoju budućnost traže u inozemstvu. Lovro i Matija to ne žele, oni svoju budućnost grade ovdje. Pokrenuli su Fusion Events i bave se organizacijom događaja. Tek su počeli, a već imaju pune ruke posla. "Organizirani smo i trudimo se", kaže Matija koji uz to ima i drugi biznis - bavi se iznajmljivanjem bicikala.

Upisali su i studij poslovne ekonomije na privatnom veleučilištu, a studiranje financiraju sami. U sklopu studija stekli su mnoge kontakte i upoznali ljude s kojima dalje surađuju, a tu su i neka veća imena koja nam zasad još nisu htjeli otkriti.

Za sebe kažu da zajedno sanjaju i snove ostvaruju. "Cilj nam nije biti materijalisti i imati puno novaca, nego želimo biti ozbiljni poslovni ljudi i izgraditi ime iza kojeg će stajati ozbiljan posao", kažu dečki. Najčešće problem i nastaje kada kažu koliko godina imaju, ispričali su nam, jer ih drugi ne shvaćaju ozbiljno. No oni zaista takvi i jesu – njihova su razmišljanja zrela, posao shvaćaju ozbiljno i njemu se u potpunosti posvećuju.

Upoznali su se u srednjoj školi, na prvu se nisu svidjeli jedan drugome, no kasnije su postali dobri prijatelji, a sada i partneri u poslu.

Lovro je u sportu cijeloga života, trenirao je mnogo različitih sportova, a jedno duže vrijeme bavio se i zanimljivom disciplinom - parkourom.

Ovi se dečki dobro razumiju i u bitcoin. Bitcoin je digitalni novac, stvoren i čuvan elektronički, nije printan i nije kontroliran od strane bilo koga. On je dostupan svima i svi ga mogu kupiti. Na njemu se dobro može i zaraditi, a Lovro nam je u emisiji objasnio kako.

Jesu li dovoljno hrabri ili ludi da tako mladi pokreću biznis u Hrvatskoj, koje su njihove želje i planovi te što ih motivira, poslušajte u emisiji:

Klasa optimist: Lovro Grubić i Matija Magaš, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Komentari