Mladi poduzetnici: ''Mi znamo kako''

Mladi poduzetnici: ''Mi znamo kako''

Foto: Grad Rijeka

Globalni tjedan poduzetništva u svijetu se obilježava od 18. do 24. studenog. CTK Rijeka ovih dana počinje edukativni projekt ''Mi znamo kako'' namijenjen mladim poduzetnicima.

Na forum Mladi u poduzetništvu predstavljene su poticajne mjere na lokalnoj, nacionalnoj i europskoj razini koje mladima mogu pomoći u samozapošljavanju i zapošljavanju. Mladi su dobili informacije gdje i kako pronaći izvore financiranja za poslovne aktivnosti - u Gradu Rijeci, HBOR-u, Startup inkubatoru te o aktivnim mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. 

Forum je samo dio aktivnosti u projektu Mi znamo kako, koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Slijedi edukacija za 20 mladih osoba, nakon koje bi trebalo nastati 20 poslovnih ideja. Polaznici bi na kraju trebali biti osposobljeni za pisanje poslovnog plana za svoju poduzetničku ideju, tri najbolja autora moći će razvijati svoje ideje u riječkom Startup inkubatoru. Partneri CTK-a u projektu su Regionalna razvojna agencija Porin, Društvo za kibernetiku psihoterapije i Grad Rijeka. Javlja Olga Mandić:

Komentari